Ovo su najveće greške u enterijeru, izbegnite ih

Ovo su najveće greške u enterijeru, izbegnite ih

Autor: | 10/04/2016

0

U želji da kuća odiše posebnom atmosferom i originalnošću, često se dogodi da se prilikom uređenja enterijera pređe granica kiča. Osobe koje nisu dovoljno vične dekoraciji bolje je da slede parolu "manje je više", kako bi izbegle greške. Britanski enterijeristi su upozorili na najčešće promašaje i izašli su susret savetima kako da do njih ne dođe…

Veštačko cveće

Bez obzira na to što se veštačko cveće lako održava i ne može da uvene, ono je apsolutno nepoželjno u zatvorenm ambijentu jer deluje neprirodno. U nedostatku sobnih biljaka, atmosferu u domu možete da oživite i pomoću svežeg voća poređanog u ukrasne posude ili stabljika bambusa.

Previše jastučića

Ako u prostoru dominiraju različite boje na nemštaju i zidovima, previše dekorativnih jastučića može da dovede do zagušenja. Bolji vizuelni utisak postićićete sa nekoliko jednobojnih jastuka pastelnih nijansi.

Previše suvenira

Figurice, suveniri i slične dekoracije doprinose dinamici u enterijeru, ali kada ih je previše doći će do suprotnog efekta. Stručnjaci preporučuju da na svakih mesec, dva unesete izmene među "sitnicama", tako ćeto ih rotirati na druga mesta, postaviti nove, a skloniti stare suvenire.

Strah od boja

Mnogi strahuju da eksperimentišu sa primenom boja u enterijeru. Dom u kojem nedostaje kolorit, deluje krajnje bezlično, bez obzira na nameštaj. Ako niste sigurni koje nijanse bi bile idealne za vaš životni prostor, imajte na umu da svaka fabrika boja ima stručnjake koji mogu da vam izađu u susret po ovom pitanju.

Prekrivanje prozora

Jaka prirodna svetlost unosi živost i svaki prostor čini lepšim i atraktivnijim. Pri izboru zavesa i draperija poželjno je da izbegavate one od debelog platna, koje sprečavaju prodiranje sunčevih zraka. Trenutno su aktuelni modeli jarkih boja od laganih, providnih materijala.

Neadekvatno pozicionirane slike

Umetničko delo mora da bude u centru pažnje, a ne pozicionirano u nekom ćošku i skriveno od pogleda. Slike ne bi trebalo da budu suviše visoko okačene, već u visini očiju prosečne osobe.

Neadekvatna rasveta

Rasveta bi u svakom prostoru trebalo da bude autentična koliko i nameštaj. Nemojte da se ograničavate na jedan izvor svetlosti (na primer luster), već obavezno postavite i bočno ili zidno osvetljenje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor