Kako jeftino i jednostavno osvežiti dom

Kako jeftino i jednostavno osvežiti dom

Autor: | 11/04/2016

0

Baš kao što je dekor podjednako bitan element udobnosti i estetike, prolećna nadogradnja doma manje se vrti oko potpunog preuređenja, a više oko nadogradnje prostora suptilnim i toplim vremenskim akcentima koji će prostorije doma pretvoriti od zimski ugodne do sveže prolećne oaze.

Lagani i prozračni materijali kao zamena za vunene

Ćebence od vunenog pletiva i tekstila s toplijim prolećnim danima zamenite lakšima i prozračnijim od laganijih pamučnih materijala koji će i vizualno rasteretiti prostor. Postoje slučajevi kad će topli pokrivači dobro da poslužie, na primer za prohladne prolećne noći na terasi ili piknik u prirodi, a za dnevni boravak odaberite prekrivač koji će bojom, ali i i materijalom odgovrati toplijim mesecima koji su pred nama.

A photo posted by Shedquarters (@shedquarters) on Mar 30, 2016 at 1:13pm PDT

 

Trpezarijske stolice

S dolaskom toplijih meseci, stolice u tamnijim bojama mogu vizulano da deluju "preteško" i zagušujuće. Ali, to ne znači da morate da se odreknete svojih postojećih stolica tamnih nijansi. Za osvežavanje stolica, dovoljnim će se pokazati tkanina u vedroj boji skrojena da savršeno ide i prekriva tamne stolice. Ako se ipak odlučite da zamenite stolice, tada ništa ne viče proleće kao stolice u zelenim nijansama.

 

 

Lagana posteljina kao zamena za flanelsku

Flanel čini veliku uslugu u održavanju topline pri niskim temperaturama, ali naučno je dokazano da ćemo imati mnogo bolji san ako je telo hladnije. Zamena flanelske posteljine u prelaznom periodu nije pitanje estetike, nego i boljeg sna.

 

 

Staklene ili šarene keramičke vaze

Proleće je savršeno vreme za ispunjavanje doma sveže ubranim cvećem koje signalizira približavanje letnjim mesecima. Taj izgovor iskoristite kako bi nadogradili svoju kolekciju vaza sa staklenim primercima ili od raznobojne keramike.

 

A photo posted by MIA DESIGN (@miadesignfi) on Apr 1, 2016 at 1:23am PDT

 

Taman nameštaj

Mali nameštaj, poput pomoćnih stolića, komoda i stolica, s lakoćom može da se zameni. Zamenom samo jednog tamnog komada nameštaja svetlijim, učinićete čuda za životni prostor. Ako još ne želite da se oprostite od tamne komode, obogatite je prolećnim detaljima.

 

A photo posted by Pekster (@pekster_wonen) on Mar 30, 2016 at 4:00am PDT

 

Jastuci upečatljivog printa

Ne postoji bolji način od unošenja prolećnog duha u dom od promene ukrasnih jastučića na sedećoj garnituri. Prolećnu vibraciju postićićete jastučićima upečatljivog printa od kojih se najviše ističe cvetni dezen.

 

A photo posted by Beco Home (@becohome) on Feb 10, 2016 at 5:35am PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/instagram hellomagazin
Tagovi: dekor