Praktičan luksuz: Poželećete da imate ovu kuću od 20 kvadrata (video)

Praktičan luksuz: Poželećete da imate ovu kuću od 20 kvadrata (video)

Autor: | 14/04/2016

0

Ko kaže da se sa malom kvadraturom po pravilu odričete luksuza?

Ovu tvrdnju pobija Majk Bedsol, arhitekta kompanije TinyHouse Chattanooga, koja se bavi pravljenjem i prodajom mini-kuća od svega 20-ak kvadrata, ali potpuno opremljenih.

Dnevna soba poseduje televizor, klima uređaj za vrele letnje dane, mini kuhinju i sto za ručavanje, koji se po potrebi spušta sa zida, kako ne bi uzimao dodatni prostor.

Da je arhitekta dobro znao šta radi, govori i to što je maksimalno iskoristio stepenice - u njima se nalaze fioke!

Istu ideju primenio je i na kauč, koji se rasklapa i pretvara u francuski ležaj, a u sebi krije i tri velike fioke za odlaganje stvari.

Kuhinja je takođe opremljena svim potrepštinama - tu je sudopera, šporet, frižider, viseći i radni deo i aspirator, a cela kuća je dosta prozračna, jer poseduje dosta prozora.

U kupatilu je sve što je potrebno - mala kada, lavabo sa ogledalom, kojem se police izvlače na stranu, kako ne bi zauzimale previše prostora, ormarić za odlaganje aparata i peškira i wc šolja. Bojler je mali i sakriven u zidu, a tu je i obavezan prozorčić.

Ovde je bukvalno svaki kvadrat iskorišćen!

Kuća poseduje čak i sprat - doduše nizak i na njemu se, za sada, nalazi samo radni sto, ali sa brojnim krovnim prozorima, koji omogućavaju prelepu dnevnu svetlost tokom celog dana.

Još jedna sjajna karakteristika ove kuće - ona je na točkove! Shodno tome, možete je koristiti kao kuću, ali i kao pokretnu vikendicu!

Zbog svega toga nije ni čudo što u svetu ovakve kućice postaju hit!

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin
Tagovi: dekor