Prolećna inspiracija: Prelepe terase i balkoni

Prolećna inspiracija: Prelepe terase i balkoni

15/04/2016

0

Proleće je uveliko tu i krajnje je vreme da se razmišlja o uređenju našeg životnog prostora na otvorenom.

Kada uređujemo balkon ili terasu ne možemo da zanemarimo inspiraciju koja se obično zasniva na idiličnoj i romantičnoj atmosferi. Nameštaj od pletenog pruća ili vintage komadi nameštaja, glinene saksije, fenjeri i jastuci u etno stilu.

Lepo je imati veliku terasu koja često prelazi u baštu, ali i relativno mali balkon, može se takođe efikasno organizovati. Potrebno je samo da izaberete stil u kojem želite da ga dekorišete.

Najvažnije je odabrati dobar baštenski nameštaj koji će biti smernica u uređenju. Ako želimo da naš prostor na otvorenom bude ženstven i pomalo rustičan odaberite pletene stolice, jednostavne drvene klupe i stari nameštaj koji ćete osvežiti za novu sezonu. Možete odabrati savremene stolice u jarkim, ali ženstvenim bojama ili stolice iz "pariskih kafea". Napraviti svoj mali pariski bistro na balkonu, je sjajna ideja.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Mar 23, 2016 at 2:22pm PDT

Kada odaberete nameštaj neophodno je dodati dekorativne elemente i osvetljenje. Odaberite pre svega lampione, sveće i druge moguće izvore svetla.

Tekstil - tekstila nikada nije previše. Jastuci, ćebad, pamuk, tepisi i mnogo prirodnih materijala. Lanene salvete, velovi od muslina kao komarnici ili stolnjaci od obojenog pamuka koji naglašavaju atmosferu koju želimo da stvorimo.

Na kraju ključno pitanje - zelenilo. Princip je isti kao u slučaju tekstila. Što više originalnih biljaka - dobićemo zanimljiviji efekat. Nemojte se plašiti da kombinujete žanrove, vrste saksija i nameštaja na kojem ste ih postavili. Takva umetnička kombinacija je veoma moderna.

Krenite sa sređivanjem svog balkona ili terase, napravite svoju oazu mira, gde ćete se nakon napornog radnog dana opustiti sa svojim prijateljima, ili sami uz čašu vina.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Mar 20, 2016 at 7:30am PDT

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Mar 11, 2016 at 1:32pm PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/instagram/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još

Najnovije vesti