Teretana u vašem domu

Teretana u vašem domu

Autor: | 19/04/2016

0

Ubrzan život ne ostavlja dovoljno vremena za rekreaciju, koja je neophodna ako želite da budete fizički i mentalno zdravi. Ali, ne morate gubiti vreme na odlazak u teretanu, isti efekat postići ćete vežbanjem kod kuće. Dizajneri enterijera savetuju kako da napravite kutak za rekreaciju.

 Najlakše je onima koji imaju višak prostora, bilo da je u pitanju tavan, podrum ili gostinska soba. Ali, čak i ako nemate taj luksuz, prostor za vežbanje možete napraviti u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Idealno je da kutak za vežbanje postavite uz prozor ili još bolje vrata od terase, kako biste imali lep pogled dok trenirate. Ako vam terasa "gleda" na beton i druge zgrade, umesto na drveće, na zid stavite tapete sa opuštajućim šumskim ili morskim motivima. Teretanu ćete vizuelno odvojiti od ostatka prostorije i zanimljivom, šarenom stazom.

Vodite se pravilom jednostavnosti i devizom manje je više, pa ne pretrpavajte prostor spravama. Naspram njih postavite ogledalo u punoj visini, kako biste mogli da pratite svaki pokret. Neka vam tu budu i zvučnici, jer je poznato da muzika motiviše na vežbanje.

Ne bi bilo loše da na zid okačite fotografiju omiljenog sportiste ili portrete manekenki zategnutih tela. Nije na odmet ni motivaciona poruka, koja će vas gurati napred kad poželite da odustanete.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor teretana