Mitovi o strijama u koje ne treba verovati

Mitovi o strijama u koje ne treba verovati

Autor: | 22/04/2016

0

Većina žena barem se jednom u životu susrela sa strijama, ponekad su potpuno blede, a ponekad jako vidljive. Strije su puknuća potkožnog tkiva koja nastaju zbog rastezanja kože tokom naglog debljanja, ali mogu da nastanu i ako vašoj koži nedostaje vlažnosti i elastičnosti.

Za vas smo razbili pet mitova o strijama u koje morate prestati da verujete kako bi na leto imali glatku i njegovanu kožu bez strija.

Nemoguće je sprečiti nastanak strija

Iako je istina da je za pojavu strija najzaslužnija genetika, postoji način da sprečimo njihov nastanak. Pravilna hidratacija ključ je u borbi protiv strija. Ako je vaša koža stalno hidrirana ona će održavati svoju maksimalnu elastičnost i biće manje sklona nastanku strija.

Mršavi ljudi nemaju strije

Strije su uzrokovane isključivo zbog rastezanja kože pa se mogu pojaviti svima, tokom puberteta, trudnoće ili kao posledica naglog gubitka ili dobijanjaa kilograma. Strije možete dobiti ako imate višak kilograma, ali i ako ste mršavi.

Strije će nestati ako izgubite kilograme


Zapravo, gubitak težine, pogotovo ako se dogodi brzo, može da učini strije izraženijima jer koža postaje manje napeta. Nemojte gubiti više od kilogram do kilogram i po nedeljno kako bi vaša koža imala vremena da se prilagodi na promenu.

Strije će nestati same od sebe

Iako mogu vremenom da izblede, u potpunosti ne mogu da nestanu same od sebe. Ako želite da ublažite njihovu vidljivost posegnite za prirodnim uljima koja sadrže vitamine A i E koji pomažu da se poboljša elastičnost kože i da se stvori novi kolagen koji će poboljšati teksturu i tonus kože.

Samo žene dobijaju strije

Apsolutna neistina je da žene imaju veću predispoziciju za nastanak strija. I žene i muškarci ako imaju nehidriranu kožu ili naglo variraju na težini mogu da dobiju strije. Redovno hidrirajte kožu i imate siguran put do kože bez strija.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota