Beauty opasnosti koje se kriju u torbici za šminku

Beauty opasnosti koje se kriju u torbici za šminku

Autor: | 07/05/2016

0

Postoje skrivene pretnje u torbicama za šminku koje mogu biti opasne za zdravlje.

Torbica za šminku je plodno tlo za bakterije, prašinu, alergene i strašne hemikalije koje mogu izazvati respiratorne bolesti.

1. Prljave četke

Četke treba očistiti temeljno najmanje jednom mesečno. Ako ih ne čistite redovno one postaju prljave i pune bakterija. Preporučuje se da čistite svoje četke jednom nedeljno. Tako će ostati meke i sačuvaćete ih duže. Nanesite blagi šampon i nežno pritisnite kroz vlasi koristeći prste. Isperite i ponovite sve dok voda ne bude čista. Kada su četke čiste, protrljajte ih čistom papirnom maramicom i neka se dobro osuše.

2. Istekli proizvodi

Bilo koje proizvode koji su stariji od 18 meseci treba baciti i zameniti. Tečnosti, prah, pene, sprejevi, kao i mnoštvo tekstura i boja koje se nalaze u kozmetičkim proizvodima su pravo plodno tlo za infektivne elemente kao što su bakterije i gljivice. Ako primetite da proizvod menja boju, teksturu ili počinje da miriše čudno, bacite ga odmah.

3. Ne delite šminku

Deljenje šminke sa svojim najboljim prijateljicama može biti opasno. Kada delite šminku, zamenićete i klice i to može da se završi loše. Ako ste dijabetičar ili imate ugroženi imuni sistem, infekcije mogu dovesti do ozbiljnih posledica. Najčešće infekcije su upala kapka i konjunktivitis.

4. Bakterije

Makeup proizvodi su plodno tlo za bakterije. Svaki put kada umočite prst u teglicu sa kremom ili puderom unosite bakterije u nju, čime je zagađujete. Kupujte proizvode u tubi i ne koristite prste za primenu make up proizvoda.

Čak i izbor torbice za šminku može da utiče na količinu bakterija. Kada žene kupuju torbicu za šminku ne shvataju da su tamna i vlažna mesta idealna za razmnožavanje bakterija. Najbolje je da kupite prozirnu torbu za šminku koja omogućava prodiranje svetlosti.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminka

Najnovije vesti