Plavi patlidžan punjen pirinčem

Plavi patlidžan punjen pirinčem

Autor: | 20/06/2016

0

Potrebno vam je:

6 manjh plavih patlidžana

750 g paradajza
50 g putera
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
50 g parmezana
100 ml ulja
pola kašike šećera
so
biber po ukusu

Priprema:

Patlidžane rasecite uzduž na pola, propržite sa obe strane na ulju. Ostavite na stranu. Oljuštite paradajz, očistite seme i isecite na kriške.Propržite seckani luk na puteru, dodajte paradajz, so i biber. Dinstajte 30 minuta. Dodajte šećer. Pirinač skuvajte u vodi. Pržene patlidžane izdubite. Izvađeno meso izgnječite, dodajte oceđen pirinač, polovinu paradajza. Pomešajte i nadevajte patlidžane. Poređajte ih u vatrostalnu posudu podmazanu puterom, zalijte ostatkom paradajza, pospite parmezana i pecite u rerni 30 minuta na 250 stepeni. Služite toplo.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti

Najnovije vesti