Potrebno vam je:
6 manjh plavih patlidžana
50 g putera
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
50 g parmezana
100 ml ulja
pola kašike šećera
so
biber po ukusu
Priprema:
Patlidžane rasecite uzduž na pola, propržite sa obe strane na ulju. Ostavite na stranu. Oljuštite paradajz, očistite seme i isecite na kriške.Propržite seckani luk na puteru, dodajte paradajz, so i biber. Dinstajte 30 minuta. Dodajte šećer. Pirinač skuvajte u vodi. Pržene patlidžane izdubite. Izvađeno meso izgnječite, dodajte oceđen pirinač, polovinu paradajza. Pomešajte i nadevajte patlidžane. Poređajte ih u vatrostalnu posudu podmazanu puterom, zalijte ostatkom paradajza, pospite parmezana i pecite u rerni 30 minuta na 250 stepeni. Služite toplo.
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)