Potrebno vam je:
6 manjh plavih patlidžana
50 g putera
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
50 g parmezana
100 ml ulja
pola kašike šećera
so
biber po ukusu
Priprema:
Patlidžane rasecite uzduž na pola, propržite sa obe strane na ulju. Ostavite na stranu. Oljuštite paradajz, očistite seme i isecite na kriške.Propržite seckani luk na puteru, dodajte paradajz, so i biber. Dinstajte 30 minuta. Dodajte šećer. Pirinač skuvajte u vodi. Pržene patlidžane izdubite. Izvađeno meso izgnječite, dodajte oceđen pirinač, polovinu paradajza. Pomešajte i nadevajte patlidžane. Poređajte ih u vatrostalnu posudu podmazanu puterom, zalijte ostatkom paradajza, pospite parmezana i pecite u rerni 30 minuta na 250 stepeni. Služite toplo.
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)