Jelisaveta Orašanin: Bore me ne rastužuju

Jelisaveta Orašanin: Bore me ne rastužuju

Autor: | 22/06/2016

0

Vitko telo i blistav ten glavni su ženski aduti glumice Jelisavete Orašanin, koja je još u detinjstvu u svom domu naučila prve lekcije o značaju nege, a s vremenom je nadograđivala znanja o zdravom načinu života uopšte. Osim što brine o lepoti i zdravlju lica i tela, poznata dvadesetsedmogodišnjakinja veoma vodi računa o ishrani, dok joj je sport deo svakodnevice.

Iako nije sklona eksperimentisanju, u prilog čemu najbolje govori činjenica da isti parfem koristi već dvanaest godina, pre izvesnog vremena odvažila se da skrati kosu, a nedavno je prvi put izvukla i pramenove.

U svakoj prilici odajete utisak negovane mlade žene, koliko vodite računa o izgledu?

- Vodim računa, ali nisam opterećena. Zdravo se hranim i pijem dosta vode koja blagotvorno utiče na organizam i na kožu. Redovno treniram i na dva ili tri meseca idem na tretmane kod svoje kozmetičarke Dragice. Imam odličnu genetiku, mama i tata i sestra takođe imaju jako lepu kožu, tako da nikada nisam imala problem sa tenom, čak su me zaobišle i pubertetske bubuljice.

Jeste li naviku da se pažljivo negujete stekli u porodici?

- Mene i sestru roditelji su odmalena prvo navikli na osnovnu higijenu, poput čestog pranja ruku, pa nam je navika da vodimo računa o sebi ostala iz detinjstva. Nekada možda preterujemo u tome, ali bolje je i tako nego da smo nemarne.


Kako birate preparate za negu?

- Imam potpuno poverenje u svoju kozmetičarku tako da mi ona preporučuje preparate. U pitanju su kreme iz Japana napravljene po tamošnjoj najnovijoj tehnologiji, a pošto je moje lice osetljivo, to su jako blagi preparati na bazi termalne vode i drugih prirodnih sastojaka. Moje lice ne trpi jake pomade, pa umesto njih radije koristim emulzije.

Na koji način započinjete, a na koji završavate dan?

- Ujutru se prvo umijem, isprskam lice aktivnim kiseonikom i stavim dnevnu kremu, dok uveče očistim lice i nanesem noćnu kremu. Odnedavno koristim i kremu protiv prvih bora koje su počele da se pojavljuju.

Kako ste reagovali kada ste videli prve bore na licu?

- Slučajno sam ih primetila na jednoj fotografiji. Bilo mi je čudno, ali se nisam rastužila i ne smatram da su ružne. One se čak i ne primećuju, a nastale su usled grimasa koje pravim zbog posla kojim se bavim.

Da li posebnu pažnju obraćate na negu lica u periodima kada imate snimanja i kada ste često izloženi jakom mejkapu?

- Kada snimam, uvek nosim termalnu vodu i aktivni kiseonik kojima povremeno osvežavam lice, a šminku skidam neposredno po završetku posla. Imam svoj puder i svoje četke, pa isključivo njih koristim.

Koristite li tokom leta preparate sa zaštitnim fatorom?

- Naravno, kreme za lice sa zaštitnim faktorom uzimam od svoje kozmetičarke, dok za telo kupujem različita mleka ili ulja. Volim da se sunčam, iako znam da to nije zdravo, a osim toga teško pocrnim i lako izgubim dobijenu boju, pa sam leti često na suncu. Moram da priznam da ranije nisam mnogo vodila računa o zaštiti, zbog čega su mi se na leđima pojavile pege, ali sam posle tog iskustva promenila navike.


Na čemu se bazira vaša ishrana?

- Dan započinjem napitkom koji sama pravim od kokosovog i pirinčanog mleka u kombinaciji sa različitim semenkama, bananom, cimetom i mnogim drugim sastojcima koje blendiram. Posle toga, najčešće jedem salate, tunjevinu i meso, a često idem kod roditelja ili sestre i zeta na ručak. Mama i zet odlični su kuvari, a s obzirom na to da žive u mojoj blizini, volim da kažem da su mi na raspolaganju dve najbolje kuhinje u gradu. Ono čemu teško mogu da odolim su slatkiši, ali sam zato iz kuće izbacila svu industrijsku hranu, pa ne dolazim u iskušenje da je jedem. Shvatila sam da, kada sam gladna i kada mi se ne jede ništa zdravo, zapravo nisam ni gladna već mi se gricka iz dosade, što izbegavam.

Da li i tokom PMS-a možete da odolite nezdravoj hrani?

- Ne mogu, kao svaka žena u tom periodu postajem “rupa bez dna”, pa naizmenično jedem slanu i slatku hranu bez prestanka. U stanju sam da pojedem pola torte, dve kutije plazme, sladoled u neograničenim količinama i mnogo toga još .

Bili ste na tretmanu detoksikacije, kakvo iskustvo nosite?

- Izdržala sam tri dana i shvatila da to nije za mene. Savladao me je umor i tog poslednjeg dana pala sam u krevet. Za moj posao potrebni su kondicija i koncentracija, tako da sigurno više nikada neću isprobavati detoksikaciju.

Trenirate li često?

- Redovno idem u teretanu “Sky Wellness” i imam ličnog trenera, a poslednjih meseci često trčim. Imala sam naporan radni period kada sam snimala seriju, a uz to sam imala i probe u pozorištu, tako da je teretana bila zatvorena u vreme kada ja završim sa poslom, zbog čega sam počela da trčim. Sada sa svojom drugaricom Nađom skoro svako veče odlazim na Tašmajdan, Marakanu, „25. maj“ ili neko drugo mesto koje je dobro za trčanje. Potrebno mi je oko pola sata da istrčim sedam kilometara kolika mi je trenutna mera, posle čega najlakše zaspim.

Vaša sestra je stomatolog, idete li često na preglede kod nje?

- I u tom pogledu imam odlične genetske predispozicije tako da nemam kvarne zube, ali povremeno odem na kontrolu. Nisam čak probala ni tretmane izbeljivanja, jer mi je i boja zuba odlična.

Koliko vodite računa o kosi?

- Nikada nisam eksperimentisala sa kosom, ali sam se pre dve godine odvažila da je znatno skratim, a pre nekoliko meseci prvi put sam se i šatirala. Prija mi ta promena, mada sam sada zbog snimanja serije “Vojna akademija” morala da se vratim na prirodnu boju.

Menjate li parfeme u odnosu na godišnja doba?

- Već dvanaest godina koristim isti parfem - “Lacoste Femme” i mislim da ga nikada neću promeniti. Nadam se da nikada neće prestati da se proizvodi, jer bi to za mene bio smak sveta.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Tijana Vuković, Arhiva Hello!