Režim ishrane i vežbi za skoro svakoga: Ovo je tajna dobrog izgleda Sindi Kraford

Režim ishrane i vežbi za skoro svakoga: Ovo je tajna dobrog izgleda Sindi Kraford

Autor: | 11/08/2016

0


Sindi Kraford je zakoračila u šestu deceniju života, ali i dalje izgleda fantastično, za šta je zaslužna specijalna dijeta poznate manekenke.

Sindi ne krije detalje o tome kako se hrani, i objašnjava da uprkos brojnim obavezama, ne propušta treninge tri puta nedeljno.

Ono što će mnoge obradovati je to da skoro svako može lako da primeni njen način ishrane.

- Za doručak uglavnom jedem proteinski šejk jer je brzo gotov. To mi odgovara jer ujutru žurim, moram da se pobrinem za decu i onda odem na posao - kaže Sindi, a prenosi magazin "Gloss".

- Za ručak uglavnom jedem salatu, ponekad s piletinom, a ponekad bez. Za večeru obično idemo u restoran na suši ili jedemo kod kuće. Ako ostanemo kod kuće, onda pripremim ćureće ćufte s testeninom, salatom i povrćem.

Kada je reč o hrani, ukusi članova njene porodice pomalo se razlikuju.

- Ja baš ne volim testeninu, a klinci ne vole povrće ili salatu. Nije mi drago što su moji obroci značajno drugačiji od njihovih, ali to funkcioniše.

Sindi kao i svi mi, ima "grešna" zadovoljstva kojih se nikada ne odriče.

- Sladokusac sam, pa da bih se zadovoljila i pritom zadržala zdrave masnoće u jelovniku, obično napravim frape. Od sastojaka kombinujem: nanu, spanać, bananu, indijski oraščić, bademovo mleko i kakao čips. Volim i čokoladu, te je jedem pomalo svaki dan.

Radikalan stav kada je reč o zdravoj ishrani nije za čim Sindi poseže.

- Moja mudrost je da ne jedem puno upakovane hrane. Mogla bih lako da budem vegetarijanka, ali to nije praktično za moju porodicu. Od mojih pet dnevnih obroka, četiri su zdrava, a ta razmera nije nedostižna čak i za žene koje nisu supermodeli.

Ona naglašava da u teretanu odlazi tri puta nedeljno.

- Vežbam sa svojim trenerom, Sarom Hagaman, tri puta nedeljno i to ujutru. Kružni trening za celo telo izvodim pomoću tegova, sprava i moje vlastite težine u obliku iskoraka i čučnjeva. Obično deset minuta vežbam s tegovima, pa pet minuta izvodim kardio vežbe - kaže Sindi.

Sindi ponavlja vežbe snage, koje traju po deset minuta, najmanje tri puta, kao i kardio vežbe, koje traju pet minuta. Završava s trbušnjacima i istezanjem. Osim vežbanja sa Sarom, u raspored ponekad ubacuje i spontanu rekreaciju.

- Ako tokom nedelje mogu sebi da priuštim pešačenje ili vožnju biciklom sa suprugom ili prijateljicom, to je onda dobrodošao dodatak - objašnjava čuveni supermodel.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Najnovije vesti