Potrebno je:
500 gr pasulja, soli, peršunov list
aleva paprika, ml. biber tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
3 glavice crnog luka
1 prazilu
1 zelena paprika
začin, biber u zrnu
Priprema:
Pasulj očistiti dobro opraati. Naliti da ogrezne, kuvati 5-6 min. pa baciti prvu vodu. Naliti novu vodu dodati biber u zrnu, zelenu papriku, i lovorov list.
Sipajte i malo ulja nekoliko kapi da se ne oseća jačina jakog mirisa pasulja pri kuvanju. Kad se pasulj skuva, zavici od pasulja, moj se kuvao sat vremena, pustite da voda uvri i ostane samo malo.
Ispržite luk i praziluk na ulju, pa kad se dobro ispržio dodajte sve začine seckan beli luk i dobro izmešajtte. U đuveč sipajte prvo kuvan pasulj jednu trećinu, pa pržen luk, pa pasulj, przen luk pasulj, luk i na kraju pasulj.
Malo protresite, i stavite da se zapeče oko 30 min. na 250 stepeni C Služite uz salatu. Prijatno iz bakine kuhinje...
Video recepta:
Pročitajte još
Danas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)