Ta moćna namirnica od davnina je poznata po svojim lekovitim svojstvima, a sada je potvrđeno da je njena korist mnogo veća.
Istraživanje Univerziteta u Vašingtonu potvrdilo je da jedna zdrava namirnica mnogo bolje leči trovanje hranom od antibiotika.
Reč je o belom luku čiji je ključni sastojak dialil sulfid čak 100 puta jači u borbi protiv trovanja hranom nego antibiotici, otkrilo je istraživanje ovog univerziteta.
Beli luk ne samo da je jači od antibiotika eritromicina i ciprofloksacina, koji se najčešće koriste kod trovanja hranom, nego i deluje odmah, tvrdi istraživanje.
Deluje tako da zaustavlja razmnožavanje bakterije kampilobakter, jedne od najčešćih bakterija koje izazivaju trovanje hranom.
Jedno drugo novije istraživanje je otkrilo da ova začinska biljka povećava ukupan nivo antioksidansa u telu, materija ključnih za naše zdravlje.
Beli luk se smatra najsnažnijom hranom koju nam daje priroda.
Ključan je deo mediteranske ishrane zbog čega ljudi koji se tako hrane većinom žive dugo i zdravo.
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)