"Vivaldiano" stiže u Beograd: Gudači, gitare i 3D animacija (video)

"Vivaldiano" stiže u Beograd: Gudači, gitare i 3D animacija (video)

Autor: | 22/10/2016

0

Jedinstveni 3D koncertni spektakl kakav do sada nije viđen, Vvaldianno, biće prikazan po prvi put u Kombank Areni, 11. novembra!

Spoj najsavremenijih vizuelnih efekata i aranžmana sa klasičnim zvucima Vivaldijeve legendarne kompozicije “Četiri godišnja doba” je ono što odlikuje ovaj spektakl predviđen za velike scene i prostore. 3D projekcija uz naraciju i muziku Vivaldija koju izvodi gudački orkestar sa moćnim aranžmanima obogaćenim modernim zvukom i električnim instrumentima, predstavlja život ovog slavnog umetnika na dramatičan način.

Idejni tvorac "Vivaldijana" je češki producent, rok pijanista i kompozitor, Mihal Dvoržak. Autor libreta je češki muzičar, scenarista i dramski pisac Tomas Belko.

Animacije u trodimenzionalnoj tehnici osmislio je i kreirao poznati japanski umetnik, reditelj i animator Kosuke Sugimoto a orkestar čini međunarodni tim umetnika: "Herold" gudački kvartet, gitarista, aranžer i majstor zvuka Jiri Janok, violončelistkinja Tereza Kovalova, Karlo Zegara iz Perua i Vlado Urlih iz Španije na perkusijama i fruli kao i bubnjar Martin Kuzma.

"Vivaldiano" je premijerno predstavljen publici juna 2015. u Češkoj, nakon čega je krenuo na svetsku turneju. Srbija je jedna od prvih zemalja koja će videti ovaj jedinstveni 3D muzički doživljaj u Kombank Areni.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo