4 zlatna pravila hrono ishrane

4 zlatna pravila hrono ishrane

Autor: | 18/11/2016

0

Jedan od najpopularnijih režima ishrane među damama danas, svakako je hrono dijeta. Osnovni princip ovog režima jeste da se pravilnim kombinovanjem namirnica u određenim vremenskim intervalima troše kalorije i, samim tim, tope kilogrami.

Ovaj režim ima nekoliko zlatnih pravila koja se ne smeju ignorisati ako želite da se oslobodite suvišnih kilograma.

Zlatno pravilo br. 1:

Dnevno treba da imate minimalno tri obroka (poželjno je četiri), a razmak između njih bi trebalo da bude otprilike četiri sata, kako bi se regulisao nivo šećera u krvi, a samim tim i lučenje insulina. Preskakanje obroka je strogo zabranjeno, a posebno večere.

Zlatno pravilo br. 2:

Za doručak je poželjno da jedete ugljene hidrate, proteine i namirnice sa solidnim procentom masti. Od namirnica koje su bogate UH, nisu dozvoljene pšenica i kukuruz. Koristite speltno brašno, raž, ječam, ovas…  Ručak treba da se bazira na hrani bogatoj proteinima (životinjskog i biljnog porekla), a to su: juneće šnicle, ćuretina, piletina, riba, jaja… Za večeru treba jesti hranu koja nije bogata mastima i ugljenim hidratima, pa su tako nemasna riba i salata najbolji izbor. Ovo je takođe odličan način da telu obezbedite nutrijente koje niste unosili u toku dana – omega 3 masne kiseline kroz ribu, obilje vitamina i minerala kroz zeleno povrće…

Koja su još dva obavezna pravila u hrono ishrani i koja ne smete propustiti, pročitajte klikom na link!

Komentari (0)

Loading
Gloria/M.Gašić Guliver/Thinkstock