Maska od četiri sastojka koja briše bore, po receptu Sofije Loren

Maska od četiri sastojka koja briše bore, po receptu Sofije Loren

Autor: | 25/11/2016

0


Hranljiva maska za podmlađivanje slavne italijanske glumice je zaslužna za njen fantastičan izgled kože i u 82. godini.

Ovu masku za pomlađivanje već decenijama koristi glumica Sofija Loren, koja izgleda izvanredno.

Sastojci:

1 vrećica želatina (10 g)

150 g kajmaka (mleka, kefira ili jogurta). Kajmak je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mleko ili jogurt, a za masnu kiselo mleko, kefir ili nemasni jogurt.

1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)

1 čajna kašičica meda

Uzor joj je bila Sofija Loren: Priča iz prve ruke o vrtoglavom uspehu Melanije Tramp

Priprema:

Rastopite želatin u kajmaku (ili u mleku, kefiru, jogurtu) i ostavite u frižider 6-8 sati. Nakon toga, nežno mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite sa ringle i dodajte med i glicerin. Promešajte. Pričekajte par minuta dok se smesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mleko. Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom.

Sofija Loren u novom videu Dolce & Gabbana

Napomena:

Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan. Ujutro je možete na lice nanositi hladnu, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari) za pojačanje hranjivog efekta. Efekti maske biće vidljivi već nakon prvog nanošenja. Želatin koji je u sastavu ove maske "pegla" sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Pročitajte još