Santa Maria della Salute: Ljubavna priča Laze Kostića i Lenke Dunđerski pred Beograđanima

Santa Maria della Salute: Ljubavna priča Laze Kostića i Lenke Dunđerski pred Beograđanima

Autor: | 20/12/2016

0

U Centru „Sava“ u toku je gala premijera filma "Santa Maria della Salute".

Poznato je da filmovi i serije koje Zdravko Šotra potpisuje obaraju rekorde gledanosti. Publika voli njegovu poetiku i sada sa nestrpljenjem je čekala premijeru filma Santa Maria della Salute, a zatim i seriju koja će biti prikazana na programu RTS-a u martu.

Tamara Aleksić koja u filmu igra Lenku Dunđerski i Vojin Ćetković koji je kao Laza Kostić, po sopstvenom priznanju, možda odigrao i najzahtevniju ulogu do sada, dali su izjave pre početka filma za RTS.

- Verujte, toliko smo podataka skupili i Šotra i ja za tri godine koliko smo se bavili njegovim životom da prosto nismo znali koje segmente možemo da izbacimo i šta da prikažemo u filmu. On je čak imao problem u montaži jer je imao toliko materijala da nije znao koje scene treba izbaciti - objasnio je Ćetković.

- Ali ono što je mene najviše intrigiralo je to da li uspeti da izgovorim poeziju Laze Kostića i dugo sam razgovarao sa Šotrom u koju dramsku situaciju treba staviti lik Laze Kostića dok stvara poeziju, da vidimo kako su nastale te neke pesme - dodao je glumac koji i sam piše poeziju.

- Laza Kostić se u Lenku Dunđerski zaljubio zato što je bio jedna čista duša kao i ona. I mislim da su se tu zapravo i prepoznali, kao da je jedna divna intelektualna stvari samo prerasla u čistotu dva bića koja nisu pokušavala jedno drugo da promene, nego prosto da se prilagode jedno drugom - odgovorila je Tamara na pitanje zašto se veliki srpski pesnik zaljubio u Lenku Dunđerski.

Sutra će se ekipa filma družiti sa publikom u Novom Sadu, a od 21. decembra film će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru.

U publici prepunog Centra "Sava" bilo je kolega glumaca, priajtelja, profesora... jer svi su došli da pogledaju film o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs AntonioAhel /ATA images

Najnovije vesti