Novi nivo na gastronomskoj sceni Beograda - predstavljen koncept u novom ruhu MIO restorana u srcu Vračara

Novi nivo na gastronomskoj sceni Beograda - predstavljen koncept u novom ruhu MIO restorana u srcu Vračara

Autor: | 01/11/2023

0

Novi koncept MIO Restorana, okupio je ljubitelje fine kuhinje i kulture među kojima i zvanice sa javne scene Beograda. 

Hedonisti visokih apetita, uživali su u raskošnim ukusima i novom meniju, koji potpisuje chef Nemanja Stevanović. On sa svojih 29 godina ali bogatim iskustvom, predstavlja jednu od najvećih nada gastronomske scene celog regiona. 

"Kada se gastronomija pomeša sa strašću - postane umetnost, a svaki zalogaj priča za sebe." - Chef Nemanja Stevanović

U srcu Vračara, MIO Ristorante je upravo prepoznao potrebu za tim posebnim iskustvom a od 28. septembra, ovaj ugledni restoran predstavio je svoj novi koncept, prilagođen onima koji traže sofisticiranost, autentičnost i kvalitet.

 

 

Rebrendiran prostor, novo ruho MIO identiteta i jasna vizija prema očekivanjima gostiju, čine ga mestom koje je prosto drugačije. Ambijent odiše šik mistikom na 3 nivoa i broji mnoge udobne intimne kutke.

Promo

 

Razgovarali smo sa Nemanjom, glavnim kuvarom MIO Restorana, čija pasioniranost prema kuvanju datira još od tinejdžerskih dana, a timski rad u restoranima i emocija koja stoji iza kulinarske umetnosti usmerili su ga sasvim ka ovom zanimanju.

Promo

 

Putovanje do statusa jednog od najperspektivnijih mladih kuvara danas, vodilo ga je sve do Amerike. "Imao sam tu sreću i čast da radim i učim uz renomiranog Chef Paul Liebrandta, koji mi je otvorio neke sasvim nove horizonte. Približio mi je svet francuske kuhinje i potpuno izmenio pogled na gastronomiju." - podelio je Nemanja, dok na pitanje gde pronalazi inspiraciju kaže kratko i jasno: "U radu! Osim svojih mentora, pratim rad i drugih kuvarskih velikana kao što su Thomas Keller i Daniel Boulud, kao i svetske trendove u gastronomiji."

Promo

 

Meni MIO Ristorante-a je proizvod oblikovan Nemanjinim vizijama i timskom saradnjom sa kolegama u težnji da zadovolji specifične apetite. U njemu se oslikava idealna slika gosta, onog koji traži nešto posebno i autentično. Kroz svako jelo, Nemanja teži da pokrene čaroliju u nepcima gostiju.

"Kada je reč o gastro favoritima, uvek je teško napraviti selekciju jer je hrana najintimniji kontakt prirode sa čovekom i svaki doživljaj je ličan, ali pet specijaliteta su mi posebno prirasli srcu: Tortellini osso buco, Crni risotto carbonara, Miso losos, Foie gras i Tiramisu." rekao je Nemanja, a svi oni predstavljaju kombinaciju tradicionalnog i inovativnog, prožeti velom večite težnje da se pomere granice.

Promo

 

Promo

 

Na ovom mestu, u Rankeovoj 1, ne nudi se samo jelo, već i priča, delicije, ukusni hirovi i fantazije.

"Kuvanje je za mene način da se spojim sa gostima, i ispričam im priču koju je rečima nemoguće doživeti. To je veza između mene, moje strasti i njih, zbog čijeg zadovoljstva sve ovo i radim." izjavio je Chef Nemanja Stevanović.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo