Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.
To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!
Kesa će polako, ali sigurno "osušiti“ hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Krstarica.
Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više