Ćerka Cece Ražnatović može se pohvaliti savršenom figurom koju održava zahvaljujući zdravoj ishrani i redovnim treninzima.
Budući da poštuje srpske običaje ona u ovo vreme posti, a koji je omiljeni ručak Anastasije Ražnatović u ovo doba godine pokazuje fotografija koja je osvanula na društvenim mrežama.
Instagram
Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović je cela riba u soli, a način pripreme prenosimo vam u celosti.
Pročitajte
- Postim ceo post. Pomalo je teško, jer je jednolična hrana, jede se po gradu… Ja to radim zbog drugih stvari i lepše se osećam.
Ja i kuhinja smo dva sveta, ali jedem posne paštete, ajvar i tako dalje - otkrila je mlada pevačica.
Sastojci
- 2 kg ribe očistiti od krljušti i iznutrica
- nekoliko grančica svežeg začinskog bilja (bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača)
- 2 limuna, jedan isečen na kriške i mesnati deo iz drugog
-3 kg krupne morske soli (za 1 kg ribe potreban je 1,5 kg soli)
- mesnati deo 1 pomorandže, limun
- šaka semenki komorača
- maslinovo ulje
Omiljeni posni ručak Anastasije Ražnatović se ovako priprema
Osnovni princip je da se cela riba obloži solju pre pečenja, bilo da je to ceo lubin, romb ili tuna (kao na slici), ili manja riba poput sardine. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Bilo koja cela riba može da se peče u soli, ali prvo treba da se očisti.
Nakon što ste očistili ribu, unutrašnjost napunite mešavinom finog začinskog bilja kao što su bosiljak, peršun, zeljasti vrhovi komorača i kriške limuna.
Pomešajte so sa mesnatim delom pomorandže i limuna i semenkama komorača. Sipati malo vode i gnječiti smesu dok ne bude izgledala kao mokar pesak.
Instagram
Posuti otprilike 1 cm soli na pleh za pečenje, napraviti malo udubljenje za svaku ribu. Natrljati kožu uljem i staviti je preko soli. Sipati ostatak soli preko i utapkati je. Ne morate da pokrivate glavu i rep.
Ribu peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 do 40 minuta. Vreme pečenja zavisi od debljine soli, rerne, vrste i veličine ribe i njene temperature pre stavljanja u rernu.
Pročitajte Anastasija jasna - Nisi žalio kad si me gazio, ostavljam te
Teško je potpuno precizno odrediti, pa je najbolje da viljuškom probodete najdeblji deo ribe, držite je tako 10 sekundi, a zatim je brzo izvučete i prislonite krak na svoju usnu.
Ako je krak topao, riba je pečena, a ako nije, treba da se peče još malo. Ako i dalje niste sigurni, odstranite malo soli i proverite da li se meso odvaja od kostiju.
Ako se ne odvaja, vratite je u rernu. Servirajte je tako što ćete pred gostima otvoriti so. Zgodno je pri ruci imati još jednu činiju za odlaganje soli.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)