Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović je ukusno jelo u kom možete uživati ne samo preko vikenda, za porodičnim ručkom.
Svetlana Ceca Ražnatović ne krije da baš i nije od onih žena koje su očarane kuhinjom, ali kada treba da kuva to rado čini. Jela iz Cecine kuhinje su ukusom raskošna, a što se baratanja tehnikama pripreme tiče Ceca ni ne pretenduje da postane velemajstor.
Ivica Veselinov/ATA Images
Jela na kašiku su omiljen izbor po ukusu ove pevačice, a među njima se naročito ističu čorbe. Evo kako Ceca gleda na vrednost kuvanih jela i zbog čega ne može da odoli čorbama...
- Nisam neka kuvarica i to je prosto i normalno. Moj posao podrazumeva stalna putovanja i nespavanje, ali to ne znači da ne umem da skuvam bar nešto. Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim i onu domaću iz detnjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – izjavila je ranije Ceca za Vip magazin.
Pročitajte Ovaj broj cipela nosi Ceca Ražnatović, neočekivano, zar ne?
Krem čorba od pečuraka po receptu Cece Ražnatović razbudiće vaša čula i ugrejati tokom hladnih dana. Isprobajte je još danas, jer za pripremu nije potrebno puno vremena.
Freepik/freepik
Sastojci
- 300-400 g šampinjona
- 2 manje šargarepe
- komadić korena celera
- pola struka praziluka
- mala glavica luka
- 1 lovorov list
- mirođija, so, biber
- 2 dl kisele pavlake
- svež perušun
- 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
- sveže rendan parmezan (po želji)
- seckani peršun (po želji)
Šampinjone očistite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. U vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, lovor, so, biber.
Kada je sve skuvano, možete supu i da zapržite, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašno ili gustin i promeštajte, pa dodajte u čorbu. Sve lepo promeštajte, dodajte kiselu pavlaku, pa sve usitnite štapnim mikserom.
Deo pečuraka možete da ostavite i u komadićima. Pred serviranje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)