Uskršnji rolat: Isprobajte recept Miše Dragičevića i Olje Bacić koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Uskršnji rolat: Isprobajte recept Miše Dragičevića i Olje Bacić koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Autor: | 15/04/2023

0

Uskršnji rolat po receptu Miše Dragičevića i Olje Bacić 

Miša Dragičević i Olja Bacić sjajan su tandem, jedan od najskladnijih parova na našoj javnoj sceni. Sigurni smo da bi se odlično snašli i kad bi se našli na zajedničkom glumačkom zadatku. Ne tako davno, kada su gostovali u „Praktičnoj ženi“, ukrstili su snage i kreativnost za šporetom, a rezultat je bio – prste da poližete! Možete i sami da se uverite u to uz recept koji vam ovom prilikom prilažemo.

Pročitajte: Orijentalna poslastica - Oduševiće vas recept Ivane Žigon za alvu sa pistaćima FOTO

Praktična žena

 

Uskršnji rolat

Sastojci za koru: 6 jaja, 100 g šećera, 35 g kakao-praha, 15 g brašna

Sastojci za fil: 4 kašike krem-sira, 300 ml slatke pavlake, 70 g orašastih plodova, 100 g keksa, 100 g uskršnjih slatkiša (čokoladna jaja, šarene bombone...)

Sastojci za glazuru: 100 g mlečne čokolade, 4 kašike ulja

Priprema

Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg pa dodajte žumanca, kakao i brašno. Smesu izlijte u pleh na pek-papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180⁰C 15 minuta. Gotov rolat uvijte u vlažnu krpu i ohladite.

Krem-sir pomešajte sa umućenom pavlakom i time premažite rolat, pospite seckane orašaste plodove, slatkiše i lomljeni keks, te rolat urolajte. Ostavite ga u frižideru da se malo stegne, te prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite uskršnjim slatkišima.

Praktična žena

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Praktična žena