Recept za kojim ste tragali: Praznični detoks koji ne podrazumeva gladovanje

Recept za kojim ste tragali: Praznični detoks koji ne podrazumeva gladovanje

Autor: | 03/01/2021

0

Novogodišnji praznici, kao i božićni, podrazumevaju brojne ukusne đakonije na našim prazničnim trpezama. Ipak, između dva praznika, ne bi bilo loše da malo povedete računa o ishrani i napravite jednodnevni detoks, kako bi se pročistili od toksina i svega ne baš tako zdravog što ste tokom praznika uneli u svoj organizam.

Ipak, praznični detoks, koji imamo na umu ne podrazumeva čašu tople limunade niti bilo kakav zeleni smuti. On se odnosi na način ishrane, koji možete praktikovati tokom prazničnih dana, kako biste udovoljili sebi, bez gladovanja i odricanja, a ipak pronašli pravu meru u ishrani.

Pročitajte: Pravo sa praznične trpeze Bakingemske palate - Recept za slasni biskvitni kolač

shironosov, iStock Getty Images Plus via Getty Images

Ovog puta umesto smutija i detoks sokića, koji mnogima menjaju obroke i često prave kontra efekat usled izgladnjivanja predlažemo potpuno drugačiji praznični detoks, koji podrazumeva svega nekoliko pravila u ishrani.

Pomenutih pravila potrebno je da se pridržavate tokom prazničnih nedelja, dok se već posle praznika možete vratiti svom uobičajenom načinu ishrane.

Pravila za praznični detoks:

Jedite sve, ali u manjim količinama.

Osim koje čašice alkohola i sokova, u svoj meni uključite više vode i čaja.

Potrudite se da svaki obrok sadrži i porciju povrća.

Prošetajte tokom svakog dana, jer je fizička aktivnost neophodna kako bi vaš organizam funkiconisao, a vaš se metabolizam pokrenuo.

Pročitajte: Praznična trpeza Nine Seničar - Gostima u Los Anđelesu lepotica poslužuje tradicionalno srpsko jelo (video)

Gligatron, iStock Getty Images Plus via Getty Images

Ova četiri jednostavna pravila pomoći će da sprečite unos viška kalorija, masti i soli iz ukusne, ali nezdrave praznične hrane. Pomoći će da se hidrirate, pročistite i pokrenete metabolizam, kako biste posle praznika neometano mogli da se vratite svom standardnom, za nijansu zdravijem meniju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs nensuria. iStock Getty Images Plus via Getty Images

Najnovije vesti