PROBIOTICI – ŠTIT NAŠEG IMUNITETA TOKOM LETA

PROBIOTICI – ŠTIT NAŠEG IMUNITETA TOKOM LETA

Autor: | 20/07/2022

0

Svi mikroorganizmi našeg tela čine jedinstvenu celinu pod nazivom mikrobiota, a najveći broj njih živi u crevima. Uloga crevne mikrobiote je da osigura pravilno varenje i apsorpciju hranljivih materija i da nas štiti od patogenih mikroorganizama. Korisni i patogeni mikrobi koji čine mikrobiotu nalaze se u dinamičnoj ravnoteži na koju utiče mnogo faktora tokom našeg života.

Najčešći uzroci poremećaja crevne flore su stres, upotreba antibiotika i nepravilna ishrana. Gastrointestinalne tegobe poput mučnine, dijareje i povraćanja leti nisu retka pojava, naročito tokom putovanja, kada se lako narušava odnos između dobrih bakterija u našim crevima i patogena.

Balans crevne flore možemo uspostaviti primenom probiotika. Probiotici predstavljaju žive mikroorganizme koji kada se unesu u dovoljnim količinama, blagotvorno utiču na naše zdravlje. Upotreba probiotika ima veliki značaj za naš imunitet. Čak 70% ćelija imuniteta nalazi se u crevima i njihova veza sa mikrobiotom je neraskidiva. Zdrava creva imaju značajnu ulogu u odbrani organizma od svih patogena, pa i virusa, a normalan i uravnotežen rad creva utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti.

Probiotik EsenBak Direct, član porodice dobrih probiotskih kultura kompanije Esensa, ima čak 20 milijardi dobrih bakterija u jednoj dozi. U pitanju je direktna forma probiotika za snažno dejstvo i brzu primenu. Predstavlja kombinaciju 4 pažljivo odabrana i ispitana soja laktobacila i bifidobakterija koja otklanja stomačne tegobe i uspostavlja ravnotežu crevne flore, a može se koristiti i preventivno u cilju jačanja imuniteta, za smanjenje alergijskih reakcija i uz terapiju antibioticima.

Promo

 

 

Prijatnog je ukusa jagode i mleka, a mogu ga koristiti deca starija od godinu dana, tako što se umeša u malo hrane ili mleka, i odrasli u svakoj prilici. Dovoljna je samo jedna kesica na dan bez upotrebe tečnosti, zbog čega je veoma pogodan za celu porodicu i na putovanjima. Dodatno sadrži i DHA, omega-3 masnu kiselinu i aminokiselinu taurin koje pogoduju pravilnom razvoju nervnog sistema i normalnog vida kod dece.

Ovog leta u putnu apoteku možete spakovati i EsenBak S. Boulardii na bazi Saccharomyces boulardii, jedinog probiotiskog kvasca sa dokazanom efikasnošću u lečenju svih vrsta dijareja, uključujući i putničke dijareje bakterijskog ili virusnog porekla, a takođe i dijareje nastale zbog upotrebe antibiotika. Zahvaljujući prisustvu 5 milijardi koloniformnih jedinica S. boulardii u jednoj kapsuli, EsenBak S. Boulardii efikasno i brzo skraćuje trajanje dijareje, ublažavajući prateće simptome. Mogu ga koristiti deca starija od 3 godine i odrasli, a dovoljna je jedna kapsula dnevno.

Ovog leta prepustite brigu o zdravlju vaše porodice našoj porodici dobrih probiotskih kultura.

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin