10 sjajnih razloga da počenete da trenirate trčanje

10 sjajnih razloga da počenete da trenirate trčanje

Autor: | 03/06/2019

0

Priželjkujete mišićavije i zdravije telo? Više vremena provedenog na otvorenom? Nove prilike za druženje i razmenu mišljenja? Trčanje je prava disciplina za vas! Još niste uvereni? Hajdemo redom...

Možete trčati bilo gde.

Jednostavno, potrčite, i to je sve. To može biti na pokretnoj traci ili u parku. Ili, još bolje, vežite pertle kada otputujete na godišnji odmor i na taj način, u trku, istražite nova mesta.

2. Družite se više i upoznajte nove ljude.

Povežite se sa onima koji imaju slična interesovanja. Jedan od jednostavnih načina jeste da se sa kolegama prijavite za učešće u SBB Serbia Business Run. U pitanju je serija od 5 poslovnih trka na pet kilometara u kojima učestvuju zaposleni iz kompanija sa teritorije Srbije. Osim što će vam se pružiti prilika da se družite sa kolegama sa svog radnog mesta, to je ujedno sjajna prilika da upoznate profesionalce iz drugih firmi. Više o SBB Serbia Business Run možete saznati ovde.

3. Sagorite te kalorije!

Osoba teška oko 70 kg tokom jednog sata trčanja sagori oko 850 kalorija.

4. Uštedite novac.

Nije vam potrebna ni preskupa oprema a oslobođeni ste i plaćanja članarine u fitnes centru. Jedino što vam je zaista neophodno za trčanje jeste par kvalitetnih patika.

5. Uživajte u ugljenim hidratima.

Odličan izgovor da se počastite omiljenim italijanskim specijalitetom: tokom priprema za učešće u trci poput SBB Serbia Business Run povećani unos ugljenih hidrata pomoći će da popravite svoje performanse i raspoloženje tokom napornijih treninga.

6. Unapredite sposobnost mišljenja i pamćenja.

Dokazano je da fizička aktivnost pozitivno utiče na mentalne sposobnosti. Trčanje može pomoći kao vid prevencije protiv demencije i Alchajmerove bolesti.

7. Želite lepši ten?

O, da, trčanje vam i ovde može pomoći. Eksperti kažu da znoj može pomoći kod začepljenih pora. Znojenje podstiče i lučenje masnoće, što čini da koža deluje sveže i zdravo. (Oprez: Nemojte zaboraviti da pre treninga skinete šminku, kao i da nakon treninga očistite lice nežnim sredstvom za čišćenje, poput micelarne vode.)

8. Oslobodite se napetosti.

Trčanje je prirodan način da regulišete visoki krvni pritisak. Pojačana fizička aktivnost može značajno popraviti vrednosti krvnog pritiska za samo nekoliko nedelja.

9. Pojačajte samopouzdanje.

Istrživanja pokazuju da redovna fizička aktivnost podiže nivo samopouzdanja, što se pozitivno odražava na opšte osećanje zadovoljstva životom, u različitim oblastima, od poslovnog do privatnog.

10. Budite vitalniji i živite duže.

 Istraživanja su dokazala da osobe koje treniraju trčanje žive duže od ljudi koji nisu fizički aktivni. Čak i kada s godinama opadne broj sati provedenih u trčanju, i dalje su primetni zdravstveni benefiti fizičke aktivn

hellomagazin.rs Promo
Tagovi: sbb