Kejt Midlton kakvu do sada niste videli: Nasmejana baštovanka na ljuljašci! (foto)

Kejt Midlton kakvu do sada niste videli: Nasmejana baštovanka na ljuljašci! (foto)

Autor: | 20/05/2019

0

Vojvotkinja od Kembridža izgledala je potpuno opušteno i srećno dok je nasmejana pozirala fotografima u svojoj novoj "bašti" koja će biti svečano otvorena za par dana u okviru manifestacije pod nazivom Chelsea Flower Show.

Kejt je dizajnirala baštu pod nazivom "Povratak prirodi", uz pomoć kraljevskog udruženja za hortikulturu i dvojice višestruko nagrađivanih pejzažnih arhitekata, Andrea Dejvisa i Adama Vajta.

Kraljevska supermama je želela da na ovaj način podstakne decu da što više vremena provode u prirodi, ali i da uživaju u njenim malim baštenskim zanimljivostima, kao što su potpuno zanimljiva velika ljuljaška, kućice na drveću, logorska vatra i rustično "skrovište" napravljeno od granja, slično onome koje imaju i njena deca: princ Džordž, princeza Šarlot, ali i maleni Luis, u dvorištu njihove kuće Anmer Hall, u Norfolku.

Ova specijalno dizajnirana bašta predstavlja deo projekta koji je osmislila Kejt, a namenjen je razvoju dece od najranijeg detinjstva, a njena misija je da na taj način potpomogne i svakom detetu omogući najbolji mogući početak življenja.

https://www.instagram.com/p/BxqMdN1ltf6/

Sledeće nedelje će biti obeleženo tačno godinu dana od kako su Kejt i Kraljevska Fondacija oformili stručnu grupu eksperata koja se bavi ranim razvojem dece, ali i koja je savetuje šta je to što je najbitnije uraditi da bi se postigla što veća podrška deci u Engleskoj.

Pošto će bašta biti svečano otvorena u okviru Chelsea Flower Show, Kensingtonska palata je objavila nekoliko prelepih fotografija na kojima možemo videti vojvotkinju kako sadi biljke, opuštena i srećna.

- Verujem da boravak u prirodi u ranom uzrastu igra važnu ulogu u građenju temelja na osnovu kojih će takva deca izrasti u srećne i zdrave odrasle ljude - rekla je Kejt pre velikog otvaranja.

Na fotografijama je možemo videti kako zaista uživa dok radi na svojoj kreaciji, a nije zaboravila i da na divan način oda počast princezi Dajani, slikavši se sa nezaboravkom, nežnim plavim cvećem koje je pokojna princeza najviše volela.

I prinčevi Vilijam i Hari koriste taj suptilan način da podsete svet na svoju voljenu majku, na taj način dajući do znanja da je ona zauvek u njihovim srcima. Kao što su i Megan Markl i princ Hari objavili fotografiju bebe Arčija, sa nezaboravkom u pozadini...

Kejt se takođe zahvalila svojoj radnoj grupi na rezultatima u pismu koje im je uputila:

"Kroz naš zajednički rad, svojim rezultatima ste samo jače učvrstili moje uverenje koliko je bitno da se pravovremeno fokusiramo na ono što se dešava u ranom detinjstvu, i koliko je to ključna životna faza za budućnost dece. Saznanje da se 90 odsto našeg mozga razvija u prvih pet godina života pomaže da se iskristališe koliko je naše iskustvo u tom najranijem periodu života bitno, i koliko ima uticaja na to kakve osobe postajemo. Ono što nam se dešava u ranom detinstvu je od vitalnog značaja, jer utiče na pozitivan i angažovan stav koji ćemo primeniti u školi, na poslu i u društvu, ali i najvažnije od svega, kako ćemo odgajati sopstvenu decu..."

hellomagazin.rs/m.g. Matt Porteous for @kensingtonroyal
Tagovi: Kejt Midlton

Pročitajte još

Najnovije vesti