Kraljevski portret za novu deceniju otkriva da je princ Džordž mali buntovnik (foto)

Kraljevski portret za novu deceniju otkriva da je princ Džordž mali buntovnik (foto)

Autor: | 04/01/2020

0

Princ Džordž ukrao svu pažnju javnosti na novom porodičnom portretu

Britanska kraljevska porodica je objavila novi portret povodom početka nove decenije.Poziralo je četiri generacije monarha: kraljica Elizabeta II i tri buduća kralja Velike Britanije: njen sin princ Čarls, unuk princ Vilijam i praunuk princ Džordž, koji je očekivano ukrao svu pažnju javnosti.

Sin princa Vilijam i vojvotkinje Kejt, koji na jesen puni sedam godina, pozirao je u dugim kariranim pantalonama i beloj košulji. Osim da je porastao, svi su primetili i da nosi duge pantalone, a donedavno su njegovu unifromu činile soknice i obavezne kratke pantalone.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Royal Family (@theroyalfamily) дана 3. Јан 2020. у 2:06 PST

Zašto dečaci u kraljevskim porodicama uvek nose šorts, jednom prilikom je objasnio sociolog Vilijam Henson, koji je rekao da se nošenje šortseva vezuje za društvene slojeve i nejednakosti. Dakle, odevne kombinacije princa Džordža nemaju nikakve veze sa ukusom i stilom njegove majke, već su deo aristokratske tradicije koju članovi britanske porodice moraju da poštuju.

– Običaj je da dečak počne da nosi duge pantalone oko osme godine života, a to možda ima veze s običajem koji datira iz 16. veka, kada su dečake stare do dve godine oblačili u haljine. Pantalone nose odrasli ljudi, dečaci pantalonice sa kratkim nogavicama.

Fotografije kraljevske porodice ovo dokazuju, rekao je Henson i dodao da u ovome ima faktora snobizma, jer majke žele da dečake oblače kao male dečake, a ne kao odrasle ljude. Oblačenje dečaka u duge pantalone ima, tvrdi on malograđansku konotaciju.

Čini se da je princ Džordž rešio da prskosi strogim pravilima koja vladaju u britanskoj porodici, pa je počeo da nosi duge pantalone pre predviđenog vremena.

Princ Džordž je prvi put duge pantalone nosi na venčanju princa Harija i Megan Markl u maju 2018. godine.

Pravila vaspitanja koja važe u britanskoj kraljevskoj porodici

1. Titula nije razlog da vodite dokon život

U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa decom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa decom obavljaju roditelji.

2. Poštovanje rada drugih ljudi

Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba ceniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž i Šarlot ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odeću.

Skromna želja dečaka koji ima sve: Šta je princ Džordž tražio od Deda Mraza?

3. Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja

Uprkos tradiciji podizanja “zatvorenih” ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod dece.

princ Dzordz

4. Obrazovanje je na prvom mestu

Čitanje knjiga je omiljena aktivnost princa Džordža i princeze Šarlot. Kejt često vodi decu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu.

Ostvarila mu se želja: Šta će princ Džordž raditi u svom omiljenom crtaću

5. Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

Deca su svesna da će skloniti sa javnih događaja i mesta ako se ponašaju loše i hirovito. Postoje striktna pravila ponašanja čak i za kraljevsku decu. Ako su princ i princeza nevaljali, ostaće kod kuće za vreme zvaničnih prilika.

6. Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Koliko god se deca loše ponašala, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne pribegavaju fizičkim kaznama. Roditelji imaju sopstvene metode kojima utiču na decu. Ako Džordž besni, njegova majka pokušava da mu odvrati pažnju, na primer, glasnim pevanjem. Ponekad, legne na pod i počne ona da urla. Ovaj trik zapravo funkcioniše i deca se brzo smire.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram

Pročitajte još