Operisani kralj Čarls pušten iz bolnice, ovo su detalji

Operisani kralj Čarls pušten iz bolnice, ovo su detalji

Autor: | 29/01/2024

0

Pre nešto manje od dve nedelje britanska javnost, ali i ostatak sveta, zabrinuli su se za zdravlje Kejt Midlton.

Princeza od Velsa imala je unapred zakazanu operaciju abdomena, koju nisu pratile nikakve detaljnije informacije osim one da je čeka duži oporavak.

No, svi mogu da odahnu. Kejt je upravo puštena iz bolnice i vratila se kući, u Vindzor, navodi se u zvaničnom saopštenju Kensingtonske palate.

Istog dana iz londonske privatne bolnice pušten je i kralj Čarls koji je podvrgnut hiruškoj proceduri zbog uvećane prostate.

Richard Pohle/WPA Pool/Getty Images

 

Vest da će imati operaciju objavljena je 17. januara, 90 minuta nakon što se saznalo za zdravstveni problem njegove snaje. 

 
Kralj Čarls bio je u londonskoj privatnoj bolnici gde je operisana i Kejt Midlton, tri noći iako je kraljevska porodica očekivala da će se najduže zadržati dve noći.
 
Produžen boravak u bolnici zabrinuo je bio Britance koji strepe za zdravlje monarha.

Pročitajte: Šta se to događa u palati - Odmah posle Kejt Midlton i kralj Čarls ide u bolnicu

- Podrazumeva se da bi Čarls ostao u bolnici duže od dve noći samo ako bi se pojavio neki neočekivani problem - rekao je izvor za "The Sun' i napomenuo da je produženo bolničko lečenje "potpuna mera predostrožnosti", ali to ipak može da izazove "određenu nelagodu".

Vest o tome da je napusito bolnicu umirila je javnost.

Do ovakvog razvoja događaja došlo je nakon što je juče Bakingemska palata saopštila da će kralj Čarls mesec dana praviti pauzu od javnih angažmana ne bi li se oporavio, kao i da će se baviti određenom papirologijom u tom periodu, piše "Daily mail".

Kraljica Kamila posetila ga je u bolnici četiri puta za tri dana, juče je dva puta bila na londonskoj klinici u razmaku od četiri sata. 

Christopher Furlong/Getty Images

 

Svaki put je bila nasmejana, čime je očigledno želela da uveri javnost da je sve u redu. Supruga Čarlsa III rekla je da je njen muž dobro posle operacije, otkrio je izvor.

I danas je obišla supruga.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Paul Childs/ WPA Pool/ Getty Images