Ceo svet na dlanu uz malo volje i mnogo podrške

Ceo svet na dlanu uz malo volje i mnogo podrške

Autor: | 25/10/2019

0

Profesionalni napredak ne mora biti tako kompleksan zadatak, ako postoji spremnost za usavršavanjem i stalnim napretkom. Znanje je na ceni, uvek i svuda, a trud se na kraju sigurno isplati. Ipak, za sve je potrebno strpljenja i volja, ali i nesebična podrška starijih i iskusnijih čija je spremnost da dele znanje i iskustvo veoma važno.

Sa željom da osnaži mlade ljude koji imaju velike ambicije i očekivanja, kompanija Coca-Cola HBC Srbija, profesionalnu podršku budućim generacijama postavila je kao jednu od svojih strateških usmerenja. Kompanija je tako razvila platformu Coca-Cola mladima kojom je dodatno osnažila postojeće programe edukacije, prakse i zapošljavanja - Budućnost #za5, Coca-Cola podrška mladima, Coke Summership i RISE management trainee program.

Budućnost #za5 namenjen je srednjoškolcima kako bi se motivisali da precizno definišu svoju buduću profesiju i rade na svom obrazovanju. Kroz zanimljiva predavanja i radionice, mladi se već u najranijim godinama susreću sa poslovnim izazovima i osposobljavaju za zadatke koji ih očekuju u budućnosti.

Program Coca-Cola podrška mladima koji je namenjen nezaposlenim mladim ljudima između 18 i 30 godina, pomaže u unapređenju ličnih veština i pruža podršku u sticanju praktičnih znanja koja olakšavaju put do željenog zaposlenja. Program je pokazao neverovatan potencijal i fantastične rezultate koji se ogledaju u broju polaznika ali i onih koji su po okončanju radionica pronašli posao, pokrenuli sopstveni biznis, ili se odlučili za nastavak školovanja. Sa benefitima edukativnih radionica koje vode sertifikovani domaći stručnjaci, kao i online platforme programa Coca-Cola podrška mladima, susrelo se oko 4.000 nezaposlenih mladih.

Za studente završnih godina i diplomce, kompanija je pokrenula program Coke Summership koji podrazumeva šestonedeljnu praksu na pozicijama logistike, proizvodnje i kontrole kvaliteta, kao i rad na konkretnim projektima uz mentorsku podršku. Coke Summership omogućava talentovanim studentima da akademsko znanje upotpune praksom.

Osim ovih sjajnih programa, kompanija je osmislila i onaj namenjen diplomcima i mladim ljudima sa manje od dve godine radnog iskustva - RISE management trainee program. Zahvaljujući ovom sjajnom programu, mladi imaju priliku da kroz izazovno okruženje razvijaju svoje poslovne sposobnosti i veštine i na taj način razviju svoj potencijal. Uz podršku i mentorstvo vrhunskih stručnjaka, dobijaju priliku da rade na pravim biznis projektima.

Osim što osnažuje mlade ljude u procesu pronalaska posla, Coca-Cola svojim aktivnostima nastoji da dodatno motiviše mlade da ostanu u Srbiji, izgrade uspešnu karijeru i profesionalno se razvijaju. U tom smislu, kompanija intenzivno sarađuje sa fakultetima, a najbolji primer je strateško partnerstvo sa Fakultetom organizacionih nauka koji postoji već punu deceniju.

Po svemu sudeći, prilika za razvoj blistave karijere i profesionalni napredak je tu, a na mladima je da procene koliko je važno biti aktivan, truditi se i koristiti svaku pruženu priliku za sticanjem novih znanja. Svakako, one najhrabrije i najvrednije sigurno čeka uspeh.

hellomagazin.rs Promo
Tagovi: coca cola

Najnovije vesti