Čuvajmo vodu - nezamenljivo prirodno blago

Čuvajmo vodu - nezamenljivo prirodno blago

Autor: | 17/08/2020

0

Mudra indijanska plemena smatrala su da se prema rekama, i prirodi uopšte, treba odnositi kao prema rođenom bratu. Ovako shvatanje postaje sve aktuelnije poslednjih godina kada nam priroda šalje jasne signale da ne poštujemo osnovni princip održivog razvoja – da ekonomski napredak mora biti usklađen sa racionalnom upotrebom prirodnih resursa.

Stoga u modernom poslovnom svetu sve više jača uverenje da je poslovni uspeh neraskidivo povezan sa odgovornim ponašanjem prema zajednici i životnoj sredini. U našoj zemlji na ovom polju se ističe kompanija NIS, koja sve svoje poslovne aktivnosti zasniva na principima održivog razvoja, primenjujući ciljeve koje se u toj oblasti definisale Ujedinjene nacije.

Među 17 ciljeva održivog razvoja UN je i onaj koji definiše potrebu za očuvanjem i dostupnosti čiste vode za sve stanovnike planete. Ostvarenju ovog cilja doprinosi i kompanija NIS, praktikujući odgovoran odnos prema vodnim resursima. Ulaganjima u unapređenje tehnologije recikliranja vode u Rafineriji nafte u Pančevu, kompanija za period od tri godine sačuva količinu vode koja je proporcionalna Savskom jezeru u Beogradu. Takođe, NIS poseduje 355 postrojenja za prečišćavanje vode, dok čak 79 odsto vode za sopstvene potrebe koristi iz najmanje osetljivih resursa i na taj način čuva rezerve namenjene javnom vodosnabdevanju, prehrambenoj industriji i navodnjavanju poljoprivrednih površina.

Kompanija NIS, kao lider u oblasti odgovornog poslovanja u Srbiji, nastojaće da i ubuduće svojim aktivnostima inspiriše druge kompanije, ali i pojedince, na odgovoran poslovni i životni stil.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs NIS promo; Marina Milanović
Tagovi: NIS