Dženan Lončarević čuvenom sevdalinkom najavljuje seriju "Hotel Balkan" (video)

Dženan Lončarević čuvenom sevdalinkom najavljuje seriju "Hotel Balkan" (video)

Autor: | 08/09/2020

0

Dženan Lončarević i „Bosonoga produkcija“ predstavili spot za čuvenu sevdalinku „Kraj tanana šadrvana“ najavljuje premijeru serije „Hotel Balkan“

"Ja se zovem El Muhammed,
iz plemena starih Azra,
što za ljubav život gube
i umiru kada ljube!"

Dobro, ne baš El Muhammed i ne baš iz plemena starih Azra, ali Vid Kuruzović bi svakako mogao baš ovim rečima započeti razgovor sa Marijom. Ispostaviće se, sudbonosni. A šta je kasnije bilo – pa, cela priča se zavrtila baš kao filmska traka...

Tačnije, serijska, jer s Vidom (Željko Erkić) i Marijom (Tamara Milošević) Kuruzović, tom ljubavlju zbog koje se i život gubi i umire kada ljubi, počinje saga o „Hotelu Balkan“, smeštena negde na početak prošlog veka, da bi, maštom i pronicljivošću kreatora, kao voda živa, dospela u ovo naše doba i Banjaluku kakvu danas znamo.

Prve epizode pomenute telenovele, projekta Telekoma Srbija i „Bosonoga produkcije“, će već ovog septembra biti premijerno prikazane na RTS-u, a potom i na Superstar TV kanalu, a od ranije znamo da je „Hotel Balkan“ – kraj tanana šadrvana. Upravo izvedbom te čuvene sevdalinke, uz koju započinje ljubav Vida i Marije Kuruzović, čiji su potomci vlasnici hotela „Balkan“, seriju najavljuje Dženan Lončarević, jedan od najpopularnijih izvođača „pesama sa dušom“ na ovim prostorima.

- Jako mi je drago što su odabrali baš ovu pesmu, koja je obrađivana na milion načina, a evo sad je tu i ova verzija, za koju mislim da će se ljudima jako svideti - rekao je Lončarević, tokom snimanja spota za numeru „Kraj tanana šadrvana“ u filmskom studiju „Bosonoga produkcije“, nadomak Banjaluke.

Spot za najavnu pesmu serije „Hotel Balkan“ je režirao Saša Hajduković, koji je u ovom projektu ujedno i reditelj druge ekipe, a znamo ga i po nagrađivanim ostvarenjima „32. decembar“ i „Meso“, ali i seriji „Kosti“ čiji su dve epizode nedavno premijerno prikazane na 26. Sarajevo Film Festivalu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo

Najnovije vesti