Skymusic preuzeo dugovanja prema izvođačima Beer Fest - a: Svi preostali honorari biće isplaćeni, festival će biti održan

Skymusic preuzeo dugovanja prema izvođačima Beer Fest - a: Svi preostali honorari biće isplaćeni, festival će biti održan

30/03/2022

0

Danas je održana konferencija za novinare povodom budućnosti jednog od najvećih festivala u Srbiji, Belgrade Beer Fest-a. Na konferenciji se javnosti obratio direktor Beogradske kulturne mreže (BKM) Vladica Radević koji je razjasnio razloge neispunjavanja finansijskih obaveza prema izvođačima, programski menadžer Beer Fest-a Dragan Novičić, ali i osnivač i CEO Skymusic-a, Milenko Škarić, koji je najavio da će ova kompanija preuzeti isplatu preostalih dugovanja muzičarima, a da će brend Belgrade Beer Fest nastaviti da živi uz podršku Skymusic kompanije, kao i Grada Beograda, u čije ime se medijima obratio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Promo

 

- Za nama je veoma teških par godina kad je u pitanju muzička industrija. Pandemija virusa Kovid-19 uticala je na svakodnevno funkcionisanje svih nas, ali je teško pogodila najviše izvođače, kao i organizatore događaja. Mi smo pokušali da u postojećim, gotovo nemogućim uslovima, održimo brend Beer Fest i prošlogodišnji festival organizovali smo u dobroj veri, osećajući odgovornost da pružimo podršku domaćim izvođačima, ali i odgovornost prema publici. Na žalost, nakon toga nastupili su finansijski problemi u firmi i mi smo pokušavali da ispunimo obaveze prema muzičarima već mesecima. Pričamo o dugovima koji se mere u milionima evra i u jednom momentu je postalo izvesno da preostali deo honorara izvođačima neće biti isplaćen. Revolt muzičara kojima je Beogradska kulturna mreža ostala dužna deo honorara potpuno je opravdan, i ja sam odlučio da se obratim g. Milenku Škariću, vlasniku Skymusic-a, kompanije koja je najveći pojedinačni poverilac BKM i prema kojoj imamo najveći dug u iznosu od 55 miliona dinara. Znam da je neobično da se obratim kompaniji kojoj smo najviše dužni, ali verujem da jedino Skymusic ima kapacitet da može da iznese ovakav projekat kakav je Beer Fest - izjavio je direktor BKM, Vladica Radević.

Promo

 

Dragan Novičić, programski menadžer i buking agent Beer Fest-a razjasnio je dalje razloge nezadovoljstva muzičara:

- Moja saradnja sa Beer Fest-om je tokom svih ovih godina bila odlična, mi radimo tipske ugovore koji podrazumevaju isplatu honorara nakon nastupa, ali nakon održavanja prošlogodišnjeg festivala došlo je do zatišja u komunikaciji, koje je trajalo sve dok Milenko Škarić nije kontaktirao sa mnom i pokazao dobru volju da razreši ovu situaciju i isplati honorare.

Promo

 

Najavljeno je da će sve obaveze prema izvođačima preuzeti i izmiriti Skymusic, čiji CEO Milenko Škarić je Beograđanima obećao da će održati poznati gradski brend:

- Beer Fest ima reputaciju koja neguje kulturu rok muzike i jedna je od retkih preostalih manifestacija ovog tipa u Srbiji. Prošle godine kompanija Skymusic nije imala nikakve veze sa organizacijom Beer Fest-a, bio je odgovoran samo za tehničku produkciju, ali nam je drago da nam se g. Radević obratio da pokušamo da održimo ovaj brend. Ovim putem želim da najavim da će se to i desiti, naša kompanija preuzeće brend Belgrade Beer Fest i nameravamo da svojim sredstvima u potpunosti izvođačima nadoknadimo njihove neisplaćene honorare. Pozivamo izvođače da kontaktiraju sa nama već od sutra, mi ćemo sa svakim potpisati nove ugovore i isplatiti neisplaćene delove honorara".

Da će podršku opstanku brenda Beer Fest-a obezbediti i Grad Beograd, potvrdio je zamenik gradonačelnika, Goran Vesić:

- Beogradski festival piva je šesta najmasovnija manifestacija ove vrste na svetu, a za nas je najznačajnija manifestacija kada je u pitanju promocija Beograda. Kakav je značaj Beer Fest-a za turizam, govori nam činjenica da je to najposećenija manifestacija kad je u pitanju turistička ponuda Beograda, posećenija nego Nova godina. Bila bi ogromna šteta prema Beogradu, ali i prema domaćoj sceni da ove godine Beer Fest nije održan. Tokom prethodne dve godine Grad Beograd se borio da se sve manifestacije održe i u uslovima pandemije, jer je event industrija najugroženija ovom zdravstvenom krizom. Planiramo da dugoročnim ugovorom stanemo iza ove manifestacije i njenog održavanja u narednim godinama jer smatramo da je to obaveza Grada.

Promo

 

CEO Skymusic-a, Milenko Škarić, najavio je da će se Beer Fest održati i ovog leta u organizaciji Skymusic-a, 18-21. avgusta, nakon čega će se tradicionalno održati i manifestacija Music Week: "Ovogodišnji Beer Fest biće bolji i veći nego ijedno izdanje festivala do sada. Nadamo se da će ovakav brend još dugo godina živeti u ovom gradu. Muzičarima je u uslovima pandemije uskraćeno pravo na rad i želimo da na ovaj način pomognemo scenu jer je zaista nedopustivo da domaći izvođači ne budu plaćeni za svoj rad", zaključio je Škarić.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti