Glamuroznom modnom izložbom svečano otvoreni prvi Dani korejske kulture (foto)

Glamuroznom modnom izložbom svečano otvoreni prvi Dani korejske kulture (foto)

Autor: | 25/05/2017

0
Manifestaciju sa ciljem promocije korejske kulture, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda zvanično je otvorio ambasador Dae Jong Yoo.
Festival je započeo izložbom „Tajno nasleđe” (‘Secret Heritage’), a okupljenima se obratila autorka postvake, dizajnerka Hesun Li.
Hesun Li
Na izložbi su predstavljeni glamurozni ceremonijalni odevni komadi, kao i svakodnevna odeća Korejki, u celosti napravljena u od prirodnih, ekoloških materijala.

Hesun Li je dizajnerka koja je uspela da hanbok vrati u modu kroz inovativni rad koji spaja različite žanrove kao što su balet, orijentalno slikarstvo, film, ali i 3D video-snimke.

U Evropi, njena kolekcija je bila prikazana u muzeju Luvr tokom izložbe pod nazivom „Koreja sada”.

Hanbok, pojam koji se odnosi na tradicionalnu nošnju Koreje, jedan je od bitnijih delova života, ali i estetike u Koreji. Hesun Li (Hye-soon Lee) iz modne kuće Damjon (Damyeon) je jedna od najcenjenijih dizajnerki, koje su inspirisane hanbokom. U okviru izložbe „Tajno nasleđe” (‘Secret Heritage’), biće predstavljeni glamurozni ceremonijalni odevni komadi, kao i svakodnevna odeća, u celosti napravljena u od prirodnih, ekoloških materijala.

Komentari (0)

Loading
M G Staša Tomić
Tagovi: Hesun Li koreja moda