Visoka moda među oblacima: Čarobne uniforme za stujardese koje će vas oduševiti

Visoka moda među oblacima: Čarobne uniforme za stujardese koje će vas oduševiti

Autor: | 16/07/2017

0

Kineska aviokompanija Hainan Airlines angažovala je dizajnera visoke mode Laurencea Xua da osmisli uniforme za zaposlene koje će biti moderne, ali istovremeno nositi i duh tradicije.

I Xu se baš potrudio - isporučio im je haljine, odela i kapute atraktivnog kroja zbog čega o ovim uniformama priča sav modni svet.

Haljine su inspirisane oblikom kimona, elegantne, ali udobne, šarmantne, ali pristojne, a posebno su upečatljivi tradicionalni kineski motivi vidljivi na dezenu. Realno, mogle bi da prođu i na crvenom tepihu i u nekoj modernoj kancelariji.

Odela su minimalistička, modernog kroja, u svetlo sivoj nijansi, a neki od kaputa i sakoa iz kolekcije čak podsećaju na kolekciju visoke mode kuće Dior.

Kako se navodi, Xu i Hainan Airlines su prošli kroz 1.000 crteža i isprobali više od 100 uzoraka kako bi došli do konačnog dizajna.

- Nismo samo stvorili novu uniformu nego prikazujemo jednu internacionalnu sliku naše aviokompanije. Posebno na našim internacionalnim rutama želimo putnicima da damo do znanja da je Kina moderna i trendi - saopšteno je iz Hainan Airlinesa.

Ko zna - možda ovo inspiriše i druge avio kompanije. Pa zamislite samo naše stjuardese, koje su se našle u vrhu liste najprivlačnijih stjuardesa na svetu, u uniformama inspirisanim srpskom narodnom nošnjom. Da, možemo to da zamislimo i da deluje kul.

hellomagazin.rs instagram