Modni bonton Tamare Vučić: Ovako se odeven dolazi u manastir FOTO

Modni bonton Tamare Vučić: Ovako se odeven dolazi u manastir FOTO

Autor: | 03/11/2023

0

Tamara Vučić boravi u Egiptu, gde prisustvuje međunarodnoj konferenciji Afričko-arapske investicione saradnje. Prva dama danas je posetila Sinajsko poluostrvo, na kojem se nalazi jedno sveto i posebno mesto.

Instagram

 

- Jedinstveno, mogu slobodno da kažem katarzično iskustvo na Sinajskoj gori. Manastir Svete Katarine najstariji je manastir na svetu u kome monasi žive od osnivanja u 6. veku. Ono što me posebno motivisalo da posetim ovo nesvakidašnje mesto jeste, pre svega, činjenica da je ovde u dva navrata boravio Sveti Sava – napisala je supruga predsednika Srbije na svom Instagram nalogu.

Instagram

 

- Ostavila sam poruku sa željama ispod grma za koji se veruje da je biblijski grm nesagorive kupine, preko koga se Bog obratio Mojsiju. Po “Svetom Pismu”, to je prvo direktno obraćanje Boga čoveku. Ukazana mi je posebna čast da se pomolim u najstarijoj kapeli u manastiru, koju je za molitvu koristio Sveti Sava.

Instagram

 

Bunar u okviru manastira, veruje se, mesto je gde je prorok Muhamed upoznao svoju ženu, dok je čekrk poklon od Napoleona, stoji dalje u opisu fotografija.

Pročitajte: Prva dama u Egiptu - Tamara Vučić odabrala haljinu koja ne prašta nijednu manu na telu

Manastir je 2002. godine uvršten na listu UNESKO svetske kulturne baštine zbog važnosti koju ima i za hrišćane, i za muslimane, i za Jevreje.

Instagram

 

Za posetu manastiru prva dama je odabrala svedenu odevnu kombinaciju. U Egiptu smo je videli u fantastičnim autfitima, svaki je izazvao pažnju medija, javnosti i modnih sladokusaca, ali ovog puta ponela je nešto drugačije, kako i prilika nalaže.

Duga crna haljina sa elegantnim i romantičnim detaljima, kao i interesantnim ukrasima u predelu ramena, bila je savršen izbor za obilazak mesta u kojem se od posetilaca zahteva smernost i skromnost, a to se odnosi i na dreskod.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miomir Milić

Slične Vesti

Pročitajte još