Nemarnost ili skrivena poruka: Modni izbori Kamale Haris naišli na oštru osudu

Nemarnost ili skrivena poruka: Modni izbori Kamale Haris naišli na oštru osudu

Autor: | 04/02/2021

0

Kamala Haris, nova potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država, još od inauguracije Džoa Bajdena proglašena je ženom od stila. Ipak, njeni modni izbori našli su se na meti kritičara i ona je već "zaradila" negativne komentare mnogih.

Stil Kamale Haris mogao bi se opisati kao vrlo jednostavan, elegantan, ali i snažan, jer predsednicu često možemo videti u odelima muških, svedenih krojeva, koji šalju poruku: Ja sam snažna žena!

Ipak, modni kritičari tvrde da se iza modnog odabira Kamale Haris kriju nepromišljeni potezi, ili nešto više.

Pročitajte: Svet ne prestaje da priča o Melaniji Tramp - Kako je nekadašnja prva dama uspela da zaseni inauguraciju američkog predsednika?

 

 

Iako se trudi da podržava domaće, američke dizajnere, Kamala se neretko odluči i za neke od najpopularnijih evropskih brendova poput luksuznog brenda "Dolče i Gabana". A upravo zbog nedavnog 'outfita' u kome su dominirali komadi pomenutog brenda, Kamala je pokupila brojne negativne kritike.

Naime,"Dolče i Gabana" već nekoliko puta optužen je da su njihove kampanje rasno uvredljive, a čini se da Kamala Haris ne mari previše zbog toga, obzirom da je u njenom ormaru pomenuti brend itekako zastupljen. Poslednja kontraverza koja se vezuje za luksuzni brend dogodila se 2019. godine, kada su zbog uvredljive reklame njihovi proizvodi povučeni iz glavnih kineskih online prodavnica. 

Tasos Katopodis, Stringer, via Guliver

 

 

Vitorija Vinjone, koja na društveni mrežama vodi profil posvećen stilu nove potpredsednice osvrnula se na kontraverzni odabir odeće. Ona je postavila pitanje da li je ovo samo previd ili nešto više?

- Moguće je, ali je takođe izuzetno nemarno. Mogli bi i morali bi da budu bolji, pogotovo nakon pobede prošle nedelje. Ovo se dogodilo ubrzo nakon inauguracije na kojoj je promovisala manje poznate američke dizajnere. Užasno, bez obzira kako na to gledate - napisala je pomenuta kritičarka. Kritici su se pridružili i brojni korisnici društvenih mreža, koji su ocenili da je ovakav propust nedopustiv jednoj od najmoćnijih žena na svetu.

 

 

Kamala Haris je prva žena, prva afroamerikanka i prva osoba azijskog porekla koja je na jednoj od najvažnijih pozicija na svetu - potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država, zbog čega je svaki njen pokret, potez, pa čak i modni odabir pod budnim okom javnosti.

Modni izbori Kamale Haris mnoge očaravaju, ali je kritika povodom njih sve glasnija. Potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država još uvek nije rekla ništa u svoju odbranu, a brojne pristalice širom sveta spremne su da je podrže, ukoliko se oglasi ovim povodom i oproste joj ovaj nemarni postupak.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin hellomagazin