Ilda Šaulić o stilu: Degutantno mi je sve što nije s merom

Ilda Šaulić o stilu: Degutantno mi je sve što nije s merom

Autor: | 25/11/2017

0

Najlepše evropske obale njene su omiljene destinacije, a čuvenoj kanskoj „Kroazeti“ uvek se rado vraća. Senzibilitet popularne pevačice u potpunosti se uklapa u šik po kojem je francuska rivijera oduvek bila poznata. Jer, da je Ilda Šaulić svetski putnik vidi se i po njenom stilu, drugačijem od onog koji se mahom neguje na ovdašnjoj estradi. Zbog toga joj se od početka karijere pripisuje epitet jedne od najotmenijih dama na javnoj sceni. U razgovoru za magazin “Hello!” otkriva svoje male modne tajne, ali i kikseve koji se ponekad potkradu.

Gde su nastale fotografije za ovaj editorijal?

- Snimljene su na kanskoj „Kroazeti“, za šta smo imali poseban razlog. Naime, tu se nalazi jedno od mojih omiljenih mesta za šoping u Francuskoj, butik “People”. Njegova vlasnica Jasmina, koja se razlikuje od drugih žena, oduševljava me svojim istančanim stilom i zaista uživam da kod nje kupujem garderobu. Ispunila sam sebi modne želje i uživala noseći sve te divne kreacije.

Koja je sledeća destinacija na vašoj modnoj mapi gde biste voleli da snimite neki novi editorijal?

- Njujork bi bio savršen, pogotovo u ovom periodu, kada se bliži Božić. Prvi put sam ga posetila baš u decembru. Grad me je oduševio energijom i raskošnim prazničnim prizorima. Volim Ameriku, sa ocem sam svojevremeno bila na turneji, a sada je i moj suprug tamo. Radujem se novom odlasku.

Kako biste danas opisali svoj stil?

- Elegantan i sveden, sa detaljima koji razbijaju jednoličnost.

Jeste li kao devojka pravili eksperimene vezane za vaš izgled?

- Oduvek sam volela da se oblačim drugačije od vršnjaka. U trećem razredu osnovne škole na jedan rođendan došla sam u „kaubojkama“ i svi su mi se smejali. Nekoliko godina kasnije kaubojske čizme stigle su i kod nas. Može se reći da sam još od malih nogu pokazivala interesovanje za modu.

Slovite za jednu od najlepše odevenih dama na javnoj sceni. U čiji modni sud imate najviše poverenja?

- Uglavnom sama biram kombinacije i oblačim se onako kako se osećam, jer to najbolje umem da iznesem. Nikada nisam imala stilistu, ne zato što mislim da bi pogrešio, već zato što takve odluke volim da donosim sama. Ne volim da mi se nešto nameće, ali svakako sam otvorena za mišljenje saradnika.

Ko vam je najstroži kritičar?

- Emin kum i moj prijatelj Dušan Lazić. On ume da bude surovo iskren. Srećom, ne često.

Imate li modnu muzu?

- Dopada mi se fazon Sare Džesike Parker. Ona nije lepotica, ali ima zadivljujuću harizmu i ume da iznese nespojive kombinacije koje, rekla bih, samo na njoj izgledaju tako šik.

Trend dubokih dekoltea i šliceva nikada nije bio popularniji na našoj sceni. Vi mu uspešno odolevate.

- Sve što nije s merom meni je degutantno. Ipak, činjenica je da ista haljina na različitim ženama može da izgleda i vulgarno i zanosno. Sve zavisi od toga ko je i kako nosi. Što se mene tiče, ne znam da li bih mogla da budem provokativna. Ne zato što ne bih mogla da iznesem takvu kombinaciju, već to jednostavno ne bih bila ja. Sigurna sam da neću praviti drastične promene u imidžu.

Neki smatraju da ste za osobu koja se bavi javnim poslom ponekad previše odmereni.

- Ne možete ugoditi svima, ljudi vas ili prihvate takve kakvi jeste ili ne. Bilo je različitih komentara, često su mi govorili da nisam dovoljno intrigantna da bi se o meni pisalo, jer ne provociram ni ponašanjem ni izgledom, ali ja sam to što sam i ne želim da se menjam. Toga bar imate na javnoj sceni. Ja biram da budem svoja.

Koliko se vaš modni izraz promenio od trenutka kada ste postali majka?

- Mislim da sam postala smelija, ali ne znam da li i koliko to ime veze sa majčinstvom.

Možda je stvar u samopouzdanju ili osećaju potpunog zadovoljstva i ispunjenosti?

- Pre bih rekla da je ovo drugo. Samopouzdanje sam uvek imala, naročito otkako sam stupila na scenu. Tada sam osetila da sam svoj na svome, tamo gde pripadam. Mislim da je stvar u potpunoj ispunjenosti koju osećam od kada imam Bojana i Emu.

Uživate li u porodičnom šopingu i pravi li vam ćerka društvo?

- Ona polako počinje sama da bira garderobu, pokazuje prstićem šta želi da obuče i to je preslatko. U poslednje vreme dopada mi se da se slično oblačimo, simpatično mi je da nam uparim odevne kombinacije. Baš volim te naše modne momente.

Imate li svoj garderober?

- To je bila jedna od prvih stvari na kojoj sam insistirala kada smo se useljavali u naš dom. Ta prostorija je moja oaza mira, u kojoj volim da provodim vreme. Osim plakara, u njoj se nalazi i radni sto, terasa sa cvećem i ležaj za sedenje, pa kada mi neko blizak dođe u posetu, uglavnom provodimo vreme u mom malom kućnom carstvu. U garderoberu prikupljam energiju, a kako sam u podznaku u horoskopu Devica, sve mora da bude na svom mestu. Jednostavno je uređen, u francuskom stilu, ima neku toplinu koja se meni dopada, baš kao i ostatak kuće.

Jeste li sami uredili enterijer?

- Kada sam opremala dom, moj suprug bio je u Americi. Slala sam mu fotografije i dopalo mu se sve što sam odabrala. Drago mi je što i u tome imamo isti senzibiltitet. Mislim da je to veoma važno, jer, da nam se kojim slučajem ukusi ne podudaraju, imali bismo ozbiljan problem. Srećom, u potpunosti se razumemo. Dom je jednostavno uređen, ali smo vodili računa o detaljima. Nismo pratili trendove, ne preferiram ravne forme, u tom smislu sam tradicionalna. Insistirali smo na toplini prostora i detaljima, tako da su tepisi i lusteri birani sa posebnom pažnjom. Svi koji su nas posetili kažu da se oseća toplina, da nam je dom ušuškan i da oslikava naš temperament. To mi je najlepši kompliment.

U čemu se najbolje osećate kada ste kod kuće?

- Konformista sam, ne volim da me išta steže, tako da sam najčešće u trenerci, helankama, jednostavnoj tunici, jednom rečju u stvarima u kojima mogu da budem opuštena. Dosta vremena provodim kod kuće, takav sam tip. Volim dom, u njemu dan počinje i završava se. Uživam u kupovini detalja, radujem se predstojećem novogodišnjem šopingu i jedva čekam da kupimo ukrase i napravimo naš mali praznični raj. Svi se tome radujemo.

Gde ćete dočekati Novu godinu?

- Na moje veliko zadovoljstvo, prvi put ću za najluđu noć raditi u Beogradu, u predivnom restoranu “Topčiderac”, gde smo proslavili Emin prvi rođendan i krštenje. Drago mi je što ću biti baš na tom divnom mestu. Radujem se što ću kao gost večeri baš u njemu zakoračiti u narednu godinu.

Da li ćete pre toga publiku obradovati nekom novom pesmom?

- Pesma je već snimljena i planiram da sa saradnicima ovih dana uradim spot. Bržeg je ritma i nosi naziv “Jednom ćeš da shvatiš”. Jedva čekam da je predstavim publici i da je zajedno pevamo na budućim nastupima i proslavama.

 

Deana Đukić Miloš Nadaždin
Tagovi: ilda šaulić