Zablistajte na vašem venčanju iz snova: 10 saveta za savršeni make-up

Zablistajte na vašem venčanju iz snova: 10 saveta za savršeni make-up

Autor: | 08/01/2015

0

Iako ćete kao mlada igrati glavnu ulogu na svom venčanju, ne dozvolite da preterana šminka sakrije vašu prirodnu lepotu. Šta podrazumeva umerena šminka za venčanje, kako da zablistate i istaknete najlepše crte na licu.

1. Ako nemate puno detalja na haljini i odlučili ste se za neku neobaveznu punđicu, savršeno će vam odgovarati da oči istaknete senkom u nekoj od aktuelnih boja, kao što su tamnozelena, ljubičasta, teget ili neprolazna crna. Tog dana možete koristiti i veštačke trepavice, koje će oku dati prodorniji izgled, a lepo će izgledati na svadbenim fotografijama. Imajte na umu da fotografija apsorbuje gotovo 30 odsto jačine šminke, tako da mlade koje žele da im šminka bude vidljiva na fotografijama, treba da je pojačaju.

2. Ako ste istakli oči, za usne treba da koristite neutralne sjajeve ili blage nijanse karmina. Tamne i upadljive oči odlično će stajati kako plavušama tako i crnkama, dok brinete treba da se opredele za nešto toplije tonove, poput braon u kombinaciji sa svetlijim senkama. U tom slučaju možete istaći usne crvenim ili bordo karminom, koji je uvek zavodljiv i osvežavajući. Ako imate zelene oči, istaknite ih ljubičastom ili tamnozelenom senkom. Savršeno će vam stajati, a obraze naglasite rumenilom i bronzerom.

Venčanje u popodnevnim satima

3. Pre početka šminkanja obavezno nanesite podlogu na lice koja, u zavisnosti od tipa kože, može biti klasična ili mat. Za dan venčanja, neophodno je da se nanese jača podloga, jer je potrebno da bude postojana ceo dan i da vam ten na fotografijama izgleda savršeno kao s reklame. Za venčanja u popodnevnim satima, kao što su večernje žurke, preporuka je da šminka bude jača i upadljivija.

4. Imate lep osmeh i lepe usne, istaknite ih karminima jakih boja, a sada postoje karmini koji su postojani 24 sata i najčešće imaju mat efekat. Neizbežni crveni karmin, koji odiše zavodljivošću i ljubavlju, ili pak tamnobordo ili ljubičasti, koji su ove godine u trendu, uz crni ajlajner, veštačke trepavice i savršen ten, pravi su izbor uz elegantnu svedenu venčanicu.

5. Za mlade slobodnijeg duha, koje recimo izaberu kratku ili nesvakidašnju venčanicu, predlažem neobično izvučen ajlajner ili trepavice namazane nekom drugom bojom, a zelena, plava ili ljubičasta maskara mogu biti pun pogodak.

6. Zlatni tonovi senke su dobrodošli u kombinaciji sa crnom ili nekom toplom bojom senki, a sive tonove preporučujem svim plavušama s plavim očima u kombinaciji sa crnom senkom.

7. U svojoj torbici uvek morate imati sjaj ili karmin, jer će na dan venčanja biti mnogo poljubaca i čestitanja!

8. Ukoliko niste sigurne koji stil šminkanja bi vam dobro stajao, posetite šminkera bar dve nedelje pred venčanje i zakažite probu. Moja topla preporuka je da za ovu priliku ipak odaberete profesionalnog šminkera, da mu iznesete svoje želje i ideje, ali i poslušate njegov savet i prepustite se.

Kako da izaberete profesionalnog šminkera?

9. Jednostavno, pogledajte fotografije njegovih ranijih radova, pitajte prijateljice za preporuke i tražite probno šminkanje.

10. Takođe, obratite pažnju i pitajte svog šminkera koju kozmetiku koristi, jer je važno da šminka bude kvalitetna, dugotrajna i da ne izaziva alergiju.

Izvor: vencanjemagazin.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin