Nikad ne izlazi iz mode: Sedam stilskih trikova za tanji struk

Nikad ne izlazi iz mode: Sedam stilskih trikova za tanji struk

Autor: | 02/03/2016

0

Verovatno ne postoji ni jedna žena koja baš nikada nije pomislila kako odlično izgleda kad nosi haljinu koja joj ističe struk. Ne želimo da grebemo dublje u biologiju i tražimo razloge zašto je to tako, ali uzak struk jednostavno izgleda odlično.

Da biste istakli struk ne morate da se izgladnjujete niti da budete preterano mršavi, efekat vizualno užeg struka možete da postignete jednostavnim stilskim trikovima koji uključuju pravilno korištenje i poznavanje boja i dezena, krojeva i materijala i na koji način možete da skrenete pažnju sa struka na neki drugi deo svog tela koji smatrate adutom. Usvojite li poneki od ovih trikova - efekat sigurno neće izostati!

1. Koloristički kod: tamno

Dizajnerski timovi pre produciranja svake nove kolekcije potroše mnogo vremena kako bi odabrali pravu paletu boja. I ne radi se uvek samo o trendovima već o tome da uz određene krojeve neke boje izgledaju jednostavno bolje jer lepše naglašavaju siluetu. Pravila su u principu jednostavna: Svetle boje učiniće vas vizualno širim, dok će vas one tamnije učiniti tanjima. Stoga, ako želite da izgledate tanje, nosite tamne boje poput modre ili crne, a ako želite da naglasite uži struk, nosite top u tamnoj nijansi. Ukoliko se odlučite za haljinu odaberite onu koja se poigrava bojama s tamnom u predelu struka.

2. Poigrajte se sa pravim dezenima

Kao što je za vizualno uži struk važan pravilan odabir boja, tako je važno i da znate koji dezeni laskaju figuri, a koji ne. Ne želite da delujete šire, izbjegavajte horizontalne pruge i zamenite ih što tanjima - vertikalnim. Stilisti će vam takođe savetovati da izbjegavate dezen koji je izrazito sitan ili pak jako velike točke. Naravno, postoji još mnogo popularnih printeva za koje ćete jednostavno morati sami da proveriti da li šire li vas ili sužavaju.

3. Suknja i pantalone visokog struka su must have

Odevni komadi s visokim strukom poput pantalona i suknjiodlični su za isticanje struka zato što ističu upravo najuži deo vašeg struka. Ako odaberete suknju A-kroja, vaš će struk biti naglašen još više pa se na tom tragu slobodno poigrajte s krojevima koji akcent stavljaju upravo na struk.

4. Modni dodaci su vaš saveznik

Što se modnih dodataka tiče najveću ćete korist pri isticanju struka da dobijete od - kaiša! U prilog tome idu nam i trendovi koji "dopuštaju" nošenje kaiša preko gotovo svih odevnih komada - debelih pulovera, kaputa, haljina ... Isto tako, modnim dodacima možete promeniti pravila igre tako da statement komadima poput ogrlice ili  trobice - odvratite pažnju sa svoje "bolne točke" i usmerite je na zanimljiv komad kojim ste začinili stajling.

5. Oversized odećom promenite pravila igre

Noseći oversized odeću nećete sigurno usmeriti pažnju na svoj struk, ali s druge strane - usmerićete je na nešto sasvim drugo. Recimo na noge. Ali, ako se odlučite da nosite oversized pripazite da pritom da odaberete samo jedan komad u tom stilu dok ćete drugim naglasiti neki od svojih aduta. Široki pončo kombinujte sa skinny jeansom, crnim kožnim helankama i cipelama s visokim potpeticama.

6. Nosite farmerke visokog struka

Farmerke visokog struka koje vam pristaju kao salivene biće vaš najdraži odevni komad u garderobi. Džins kao materijal dosta je krut da vam stisne trbuh koji će automatski izgledati ravnije, a visoki struk naglasiće najtanji deo vašeg trupa pa ćete izgledati mršavije. Dodate li toj kombinaciji cipele s visokomštiklom, noge će vam izgledati mnogo duže i tanje nego inače.


7. Sa visokim štiklama telo izgleda lepše

Volite li ih ili mrzite, morate priznati kako žensko telo jednostavno izgleda mnogo lepše sa stopalom u sandali s visokom štiklom. Automatski se držimo uspravnije, noge nam izgledaju duže i tanje, čitavo telo izduženije, a samim time i struk deluje uže. Najbolji ćete efekat postići ako nosite nude salonke jer ćete bojom cipele koja je bliska boji vaše kože vizualno još više da produžite noge.

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/STYLE DU MONDE hellomagazin
Tagovi: moda trend