Ana Marija Žujović i Vladimir Stanojević: Naša modna avantura

Ana Marija Žujović i Vladimir Stanojević: Naša modna avantura

Autor: | 11/01/2015

0

Uspešni televizijski voditelj Vladimir Stanojević i šarmantna šampionka fitnesa Ana-Marija Žujović svoju višemesečnu vezu nedavno su krunisali brakom u Las Vegasu, a sada je sva njihova pažnja usmerena na organizaciju venčanja u Beogradu, koje planiraju za septembar sledeće godine. Tridesetdvogodišnji zavodnik od početka veze sa osam godina mlađom lepoticom bio je siguran da je ona žena sa kojom želi da provede život, a isto mišljenje deli i ona. Srećni par funkcioniše skladno u svemu, pa i u odabiru odevnih kombinacija, jer moda zauzima važan deo u njihovom životu. Zbog toga su već odabrali dizajnere koji će se pobrinuti za njihov izgled na dan venčanja, a njihovi omiljeni izlasci su u šoping molove, iz kojih se uvek vrata sa mnogo garderobe.

Da li moda zauzima važan segment u vašem životu i volite li da ste u svakoj prilici dobro odeveni?

Ana-Marija: Smatram da bi svako trebao da neguje svoj stil, bez obzira da li se bavi javnim poslom ili ne. Moda je svakako važna u našem životu, ali se ne opterećujemo previše. Volimo da se oblačimo slično, bilo da izlazimo u grad, na neku proslavu, večeru ili idemo u bioskop, uglavnom se uklapamo sa bojama i stilom. Čak smo počeli da kupujemo identične stvari.

Vladimir: Volim da sam obučen u skladu sa prilikom, a da li je to dobro ili ne, to je već subjektivno. Biti dobro odeven za mene znači da se dobro osećam u onome što obučem, a posebno mi znači kada je moja lepša polovina zadovoljna mojim izborom odevne kombinacije. Moda mi znači u životu, jer volim da izgledam lepo za sebe, ali i za gledaoce mojih emisija.

Spadate li u parove koji jedno drugome daju modne savete?

Ana-Marija: Ne mešam se u njegov izbor, mada on voli da čuje moj savet ili kritiku. I meni imponuje kad mi on dodeli kompliment za oblačenje.

Vladimir: Ana-Marija zna često da uputi sugestiju za moj stil oblačenja. Predlaže mi neke kombinacije, koje uglavnom usvojim, jer mi je bitno da svojoj devojci budem lep i lepo obučen. Ona ima stila i sve što kupi pažljivo odabere. Veoma je samokritična što se tiče izgleda.

Uživate li u zajedničkom šopingu?

Ana-Marija: Često idemo zajedno u šoping. Živimo preko puta jednog tržnog centra, pa nam se desi da odemo da nešto pojedemo, a usput svratimo da pogledamo šta ima novo po prodavnicama i, naravno, uvek se vratimo kući sa kesama.

Vladimir: Ana-Marija obožava šoping, ali kada krenemo da kupujemo, ona se vrati sa nekoliko krpica, a ja sa duplo punijom kesom. Ona obraća pažnju na svaki detalj, i sve što kupi odlično zna da iskombinuje.

Nedavno ste bili u Americi, jeste li se vratili kući sa mnogo nove garderobe?

Ana-Marija: Naš plan je bio da posle mog takmičenja proputujemo malo po zapadnoj obali Amerike i obiđemo Los Anđeles, Beverli Hils i Holivud, ali za jedan dan nismo mogli da obiđemo i radnje, pa smo odlučili do ostanemo u Las Vegasu. Na kraju smo ustanovili da nam je i tih pet dana malo za šoping. Njihovi šoping-molovi su ogromni i potrebno je dosta vremena da se sve obiđe. Takođe, bili smo ograničeni težinom prtljaga, pa nismo mogli mnogo da kupujemo, ali uglavnom sam zadovoljna i jedva čekam sledeću godinu, jer se vraćamo u Ameriku.

Tokom boravka u Las Vegasu odlučili ste da se venčate. Da li vam je bilo teško da izaberete odevne kombinacije za tu priliku?

Ana-Marija: Vlada i ja smo još u Beogradu znali da ćemo se venčati u Las Vegasu, ali tada su moje misli bile usmerene samo na „Svetsko prvenstvo“ i potpuno sam zaboravila da se ovde pripremim za venčanje. Tako da smo tog dana kada smo rezervisali venčanje otišli da nađem haljinu. Ušla sam u radnju i prvu belu toaletu koju sam videla, probala sam i kupila. Nisam sujeverna i ne smatram da mladoženja ne sme da vidi mladu pre venčanja, tako da sam iz kabine poslala sliku Vladi i on se oduševio. Na kraju sam shvatila da sam našla savršenu haljinu za tu priliku. Da sam tražila takvu, verujem da e tako lako ne bih našla.

Vladimir: Iz Beograda sam poneo sako, cipele i pantalone. Majicu sa printom smokinga kupio sam u kapeli, gde smo se venčali. Super smo se uklopili. Da smo se dogovarali ranije, ne bismo se bolje iskombinovali.

Koliko vam je bitno da u emisijama koje vodite budete zadovoljni svojim izgledom kako biste se na sceni osećali opušteno?

Vladimir: Stajling biram u zavisnosti od toga koja je emisija u pitanju, ko su gledaoci koji je prate i, naravno, kakva je scenografija. Kada je scenografija bogata, kada zahteva elegantniju odevnu kombinaciju, uglavnomm nosim odela Boška Jakovljevića, a za programe poput popodnevnih ili prepodnevnih emisija, oblači me modna kuća “Barbolini”.

Da li detaljno birate kostime za takmičenja i osmišljavate li ih sami ili imate nečiju pomoć?

Ana-Marija: Na početku karijere mi je stvarno bilo teško da nađem dobar kostim, materijal i osmislim ideju. Kasnije, kada sam prošla kroz nekoliko takmičenja, videla sam šta se traži i shvatila šta volim i u čemu se lepo osećam. Uglavnom sam u kratkim haljinama sa mnogo štrasa. U većini slučajeva sama osmislim dizajn, a šnajderka to odlično sašije. Kostim ima važnu ulogu u mom poslu, pa dosta vremena posvećujem tome. U drugim zemljama to je lakše, jer plesač je tu samo da pleše i ne razmišlja da li će i kako ispasti njegov kostim. Iskreno, volela bih da neko od naših kreatora počne da pravi haljine za tu vrstu sporta.

Volite li da ukrasite stan za Novu godinu i uživate li u tim poslovima?

Ana-Marija: Ovo nam je bila prva zajednička proslava Nove godine. Ja volim da stan bude lepo okićen i sa mnogo detalja. To je praznik kada je potrebno da se posvetimo sebi i porodici.

Vladimir: Nova godina nema tu čar ukoliko životni prostor nije okićen u skladu sa tim praznikom. Jelku kitim i u Beogradu i kod mojih u Trsteniku.

Jeste li počeli da živite zajedno ili ste i dalje na dve adrese?

Ana-Marija: Zbog obaveza koje smo imali nismo još stigli da se posvetimo traženju zajedničkog stana, ali imamo i to u planu. Mi svakako živimo zajedno, jer smo ili kod mene ili kod njega.

Vladimir: Ne žurimo sa traženjem zajedničkog stana. Živimo malo kod mene, malo kod nje, tako je, za sada, najbolje.

Jedan od načina na koji ste jedno drugome izjavili ljubav su i tetovaže koje ste uradili, da li ste dugo osmišljavali šta ćete istetovirati?

Vlada: Poruka koja je ispisana opisuje ono u šta oboje verujemo: „To infinity and beyond”. Verujemo da će naša ljubav trajati večno i dok se tako osećamo naša veza će biti kvalitetna i čvrsta. Tetovaža je samo nešto što ti piše na telu ukoliko ne veruješ u te reči, odnosno ukoliko ti to što si iscrtao ne znači.

Da li su romantična iznenađenja sastavni deo vaše veze i ko je kreativniji u tome?

Ana-Marija: Vlada definitivno. Ja nisam takav tip, ali se pored njega učim. Uvek me iznenađuje malim, ali i velikim stvarima i to je upravo ono što osvežava svaku vezu.

Vladimir: Svaki moj poklon ili bilo kakav znak pažnje nije samo reda radi poklonjen, već taj gest govori da mislim na nju. Volim da joj izmamim osmeh na licu, kada je učinim srećnom, to je za mene najvredniji poklon.

Postoje li nekada nesuglasice u vašem odnosu i kako ih rešavate?

Vladimir: Nesuglasice uvek postoje, ali zato i jesu tu da bi se rešavale. Dok je odnos iskren, ljubav će trajati. Bez toga, sve je uzalud potrošeno vreme. Do venčanja ima još desetak meseci i nadam se da ćemo do tada biti potpuno spremni da uplovimo u bračne vode. Prilagođavamo se jedno drugome, jer zajednički život i brak zahtevaju da dvoje ljudi budu tolerantni jedno prema drugom, da prave kompromise i da postoji razumevanje. Laž je jedina stvar koja može da uništi ono što se vremenom gradilo.

Savetujete li se jedno sa drugim pre svake važne odluke?

Ana-Marija: Važno mi je partnerovo mišljenje i drago mi je što me Vlada podržava u svemu. Teško je naći osobu koja može u svemu da te isprati, a ja upravo imam jednu takvu pored sebe. Tako da ove godine neću tražiti poklon od Deda-Mraza.

Vladimir: Ne možemo sami da donosimo odluke, kad od njih zavisi sve što je vezano za oboje. Konsultujemo se o svemu, i dok je tako, savršeno ćemo funkcionisati.

Jeste li već počeli sa pripremama za svadbu koja će biti u septembru?

Ana-Marija: Većinu posla smo već odradili. Počeli smo da pravimo spisak gostiju, odredili smo tri mesta za venčanje od kojih ćemo izabrati jedno, dogovorili smo se za muziku i datum i, što je najvaznije, našli smo najbolje kreatore za odeću. Vlada će nositi “Martini Vesto”, odelo Boška Jakovljevića, a ja jedva čekam da vidim šta je Saša Vidić smislio za mene.

Bitno vam je da imate odličan stajling tog dana?

Vladimir: Bitno nam je kako ćemo da izgledamo za najsrećniji dan u životu. Budući da smo se i do sada stilski uklapali, tako će biti i na venčanju. Siguran sam da ćemo biti savršeno obučeni i uklopljeni.

Planirate li uskoro i potomstvo?

Ana-Marija: Planiramo, ali ne uskoro. Želimo još malo da uživamo dok smo sami, da putujemo i provodimo se. Ja želim da osvojim još koje prvenstvo i da se posle toga potpuno posvetim majčinstvu, a karijeru stavljam na pauzu.

Vladimir: Deca nisu igračka, već velika obaveza. Sve potiče iz kuće, tako ćemo sačekati da se skućimo, nas dvoje da se uklopimo, pa ćemo tek onda raditi na potomstvu.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević
Stilistkinja: Iva Radovanović
Šminka i frizura: Petar Trubić za „City hair studio“, 069 / 572 - 89 - 15
Mesto snimanja: „Zepter Apart hotel“, Terazije 10, Beograd, 011 / 3063 - 800, www.hotelzepter.rs

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin