Biljana Tipsarević: "Unexpected" - prva "ready-to-wear" kolekcija

Biljana Tipsarević: "Unexpected" - prva "ready-to-wear" kolekcija

Autor: | 01/04/2015

0


Savršeni krojevi, maštoviti detalji, suptilnost i intrigantnost svakog modela učiniće vaš stil ove sezone sofisticiranim, privlačnim i posebnim

Prva “ready-to-wear” kolekcija Biljane Tipsarević “Unexpected” pravo je osveženje na domaćoj modnoj sceni. Autentični komadi upečatljive estetike i fantastičnog kroja podređenog izazovnoj ženskoj silueti, idealni za svako doba dana ili večeri, međusobno su savršeno usklađeni, uklopivi i prilagođeni tempu života mlade, savremene žene. Za razliku od prethodnih kolekcija, kojima su dominirale čipka i svila, mlada dizajnerka se ovoga puta odlučila za tkanine “u trendu” - meku, seksi kožu i atraktivni, dezenirani tvid vrhunskog kvaliteta. Sofisticirana, a istovremeno izuzetno udobna, nosiva i praktična, linija “Unexpected” odaje utisak nenametljive jednostavnosti. Svaki od dvadeset četiri komada je rafiniran, geometrijski precizno oblikovan i jasnih linija koje ističu siluetu.
Notu svežine i urbanog šika kolekciji daju kratke strukirane kožne jakne u beloj i ljubičastoj boji dopunjene asimetričnim mini suknjama od mekane i lagane kože, sa zanimljivim rešenjem u vidu efektno sečenih poruba. Damama čiji modni stil odlikuje doza provokativnosti Biljana je ponudila “must have” komad sezone - upečatljive kombinezone koji prate liniju tela u crnoj, beloj i nežnoroze boji. Ukoliko ste skloni eleganciji, predlažemo vam prefinjeno žensko odelo perfektnog kroja u više različitih nijansi, omiljeni komad dizajnerkine muze, manekenke Danijele Dimitrovske-Anidžić.
Posebnost kolekciji daje i veliki izbor pojedinačnih komada za svaku priliku i svaki stil odevanja, od ravno ili zvonasto krojenih pantalona, preko peplum sakoa sa tankim kaišom koji naglašava struk, do smelih dvodelnih kompleta, koketnih bebi-dol mini haljina i zabavnih, drapiranih ili faltanih sukanja ispod kolena. Vešto usklađena paleta boja, koja je kod mlade dizajnerke po tradiciji jedan od efektnijih detalja, prati ograničenu seriju pripijenih, zavodljivih kožnih haljina bez rukava u kraljevsko plavoj, koralnocrvenoj i blistavo žutoj boji.
Kolekcija “Unexpected” mladoj i savremenoj ženi nudi potpuno drugačiju, opušteniju i slobodniju modnu viziju u kojoj se ona, kao glavna junakinja, savršeno pronalazi.
- Možda zato što sam i sama mlada mama, inspiraciju za kolekciju pronašla sam upravo u svom okruženju - u prijateljicama i poznanincama sa kojima se svakodnevno susrećem u parku, na ulici, poslu i u dečjim igraonicama. U ženama sa kojima razmenjujem iskustvo, brige i savete. Razgovarajući sa njima i gledajući ih, svakim danom uviđam koliko su sve one posebne, snažne, sposobne, pozitivne, energične i harizmatične. Poželela sam da napravim kolekciju koja će pratiti njihov stil života i po svojim karakteristikama ličiti na sve njih. Dvadeset četiri odevna komada međusobno se savršeno uklapaju i dopunjuju i uz male intervencije u vidu odgovarajućeg asesoara sa posla možete da odete na ručak, koktel ili večeru sa prijateljicama. “Unexpected” je jednostavnija i svedenija od mojih prethodnih kolekcija, ali istovremeno dramatičnija, jer svaki komad predstavlja priču za sebe - kaže Biljana.

Autor: Nikola Golubović; Life Content
Foto: Marko Vulević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti