Glumačka ekipa predstave „Upravnikovanje” u modnom poduhvatu

Glumačka ekipa predstave „Upravnikovanje” u modnom poduhvatu

Autor: | 26/04/2015

0

Vesela glumačka ekipa koja je nedavno imala premijeru predstave „Upravnikovanje” - Kristina Radenković, Marijana Mićić, Jovana Stipić i Miki Damjanović, kako na sceni, tako i u privatnom životu, odlično funkcioniše. Ova grupa prijatelja prvi put imala je priliku da sarađuje na istom projektu, a pošto se ispostavilo da im se senzibilitet i u poslu odlično poklopio, odlučili su da posle praznika počnu rad na novom projektu. U istom sastavu pripremaće, ovog puta, dečji komad „Čarobna igra” i jedva čekaju da još jednom rade zajedno jer im tako dani najlepše prolaze. Uz razgovore o poslu, uvek kada su zajedno jedni drugima često poveravaju i sitnice iz privatnog života i međusobno se savetuju. U razgovoru za „Hello!” popularni glumci otkrili su nam mnoga njihova razmišljanja o različitim životnim temama, uključujući i privatnost.

Kako ste proveli protekli Uskrs?

Miki: Sve praznike najviše volim da provedem sa porodicom. Nažalost, ove godine, zbog poslovnih obaveza nisam bio sa roditeljima koji žive na Zlatiboru, ali sam uskršnje praznike proveo sa prijateljima, za trpezom koju sam pripremio isključivo po vaskršnjim receptima moje mame i bake.
Jovana: I ja volim porodična okupljana, ali ovaj praznik, takođe, nisam provela kod roditelja u Novom Sadu jer sam imala predstave u Beogradu. Međutim, moj posao je vezan za druženje sa ljudima i nema ničeg lepšeg nego kada za Uskrs imaš priluku da nasmeješ i razveseliš ljude.
Marijana: Želela sam da otputujem, ali sam zbog predstava ostala u Beogradu sa roditeljima. Sa mamom sam farbala jaja, jer se još ne usuđujem da to radim sama, a i volim da se družimo dok obavljamo taj posao. Kada postanem majka, sigurno ću sama farbati jaja ili ćemo tada svi zajedno ići kod babe.
Kristina: Moja mama je za Uskrs napunila šezdeseti rođendan, a pošto je sestra i ja za svaki rođendan vodimo negde na put, odlučili smo da sada, zbog jubileja, to bude specijalno putovanje. Bile smo u Italiju i posetile nekoliko gradova, među kojima su i Rim i Milano, gde uvek najviše uživamo u šopingu.

Volite li šoping?
Kristina:
Uživam u modi, ali ne preterano u šopingu. Čim uđem u radnju, znam šta mi se dopada i šta će mi dobro stajati, pa to uglavnom brzo obavim.
Marijana: Ja sam prava šopingholičarka i ne može da mi prođe dan a da sebi nešto ne kupim, makar to bila i gumica za kosu koja košta sto dinara. I za praznik sam šopingovala, jer volim da kupujem sve, od voća i povrća na pijaci, preko kozmetike, do cipela i torbi.
Jovana: Kao i moje drugarice, volim šoping, ali sam kampanjski šopingholičar zbog nedostatka vremena, a ponekad i novca, mada je češće reč o manjku vremena.
Miki: Meni se čini da sam ranije više bio zaluđen kupovinom. Godine su učinile da se prioriteti promene, pa me sada više ispunjavaju neke druge stvari.

Volite li modu?

Miki: Ne mogu da kažem da pratim trendove, ali cenim i poštujem rad mladih srpskih dizajnera i njih pratim. Među njima ima pravih umetnika.
Marijana: Ne znam ništa o modi, ne pratim je i nisam osoba koja se interesuje za tu oblast. Nemam ništa protiv toga i mislim da je to lepa stvar, ali nije za mene.
Jovana: Donekle pratim modne trendove, ali imam svoj stil. Volim da se osećam udobno u onome što nosim i da prilagodim svoj stajling prilici.
Kristina: Volim modu, a imam i svog idola, a to je moja mama koja je za mene prava modna ikona.

Dešava li vam se da za neki komad garderobe, koji vam se mnogo dopadne, potrošite veliku svotu novca iako ste svesni da ne vredi toliko?
Kristina:
Dešava mi se i to, ali mi se češće desi da mama kupi neki skup komad koji obuče jednom, a onda mi ga pokloni. Na taj način često „poslujemo”.
Jovana: Kod mene zavisi o kakvom je komadu reč. Ako je nešto specifično i ako znam da ću biti nezadovoljna ako ne kupim tu stvar, onda je kupim. Ali ako je to nešto bez čega mogu, onda ne. Mislim da sam uglavnom racionalna po tom pitanju.

Kristina, vi ćete se uskoro venčati, hoćete li biti zahtevni prilikom izbora venčanice?

Kristina: Već imam nacrt svoje venčanice, koji mi je uradila Biljana Tipsarević, ostalo je još da odlučimo kad i gde će biti venčanje.
Miki: Ja sam takođe spreman za Kristinino venčanje i već sam napisao i spisak pesama koje ću tog dana poručiti.

Miki, jeste li i vi emotivno ostvareni?
Miki:
Jesam. To je moj osnovni pokretač. Kad sam emotivno ostvaren, pravim najbolje uloge i svi problemi svakodnevice su tada rešivi.

Marijana i Jovana, planirate li da i vi uskoro stanete na „ludi kamen”?
Marijana:
Nemam nikakve planove, a i kad ih budem imala, neću previše pričati o tome.
Jovana: Razvela sam se pre nekoliko godina, pa ne žurim da ponovo stanem na „ludi kamen”. Videćemo kada će biti.

Da li su vam se posle tog iskustva promenili pogledi na brak?
Jovana:
Svako iskustvo je različito, a ja nisam izašla iz tog braka sa gorkim ukusom. Sa bivšim mužem sam u dobrom, prijateljskom odnosu i ne plašim se drugog braka ili veze. Uopšte se ne osećam loše kada mislim na tu temu. Ako se to nekada bude dogodilo, radovaću se i vrlo rado ću kroz čin venčanja priznati da sa nekim želim da budem za ceo život, jer u to još verujem kao devojčica.

Zbog čega još ne želite da predstavite javnosti vašeg partnera?
Jovana:
Imala sam negativna iskustva, pa dok ne budem sigurna u partnera, neću spominjati njegovo ime u javnosti. Žena sam koja uživa da voli i bude voljena. Mislim da je to u ljudskoj prirodi. Ne volim da budem usamljena i ne mislim da je lepo ići sam kroz život.

Čime su vas osvoli vaši partneri i jeste li slične prirode ili ste suprotnosti koje se privlače?

Jovana: Moj partner mora da ume da me nasmeje, da me raduje i mora da zna da voli, jer je to ozbiljan dar i to ne znaju svi. Ja volim ljude koji su daroviti za ljubav.
Kristina: Mene je partner osvojio na prvi pogled jer verujem u „hemiju” i to da se dvoje prepoznaju. U mom slučaju taj klik se desi odmah ili se nikada ne dogodi. Nas dvoje smo sličnog karaktera. Volim da bude po mom i da se vodim intuicijom koja me nikada ne prevari, a on je veoma principijelna osoba i brani svoje stavove.
Marijana: Moj partner i ja imamo mnogo sličnosti, ali postoje i stvari u kojima smo dijametralno suprotni. Po mom mišljenju to je najbolja kombinacija, jer ne možete da funkcionišete sa osobom koja je ista kao vi, niti sa onom koja se potpuno razlikuje od vas.

Slušate li uvek intuiciju?
Jovana:
Mene emocije vode kroz život i imam razvijenu žensku intuiciju, ali se nekada prevarim, pa je ne poslušam.
Kristina: Imam vrlo razvijenu intuiciju, a i sama radim na njoj tako što meditiram, čitam knjige i osluškujem sebe. Uvek kada poslušam unutrašnji glas, donesem pravu odluku, a kada poslušam druge, makar bila u pitanju neka sitnica, prevarim se.

Koliko ćete dopuštati drugima da vas savetuju u vezi sa organizacijom vašeg venčanja?
Kristina:
Znam da će to za mene biti traumatično iskustvo jer po prirodi volim da sve držim pod kontrolom i da ništa ne prepuštam slučaju. Oko organizacije pomoći će mi mama, sestre i prijateljica, ali to će biti samo podrška, jer će sve biti onako kako ja kažem.

Planirate li uskoro da se ostvarite u ulozi roditelja?
Kristina:
Odavno je došlo vreme za to, ali ja ću biti majka kada ja budem htela, a ne onda kada se to od mene očekuje. Moj unutrašnji osećaj još se nije pojavio, a kada se pojavi, rađaću decu kao na traci. Znam ja da je to najlepša stvar, ali neću to uraditi zato što mi otkucava biološki sat ili zato što mi neko kaže da treba, jer takve stvari u meni izazivaju otpor.
Marijana: Lepo je imati decu i to će se desiti, ali ne možemo previše da planiramo kada će to tačno biti.
Jovana: Ne opterećujem se time. Ako se to bude dogodilo, biću najsrećnija i najodgovornija majka na svetu, a ako se ne bude dogodilo, možda usvojim dete. Nije mi to najvažnije u ovom trenutku, ali mi je, u suštini, veoma bitno da se i u tome ostvarim.
Miki: U mom slučaju, to je jedina stvar koju nemam, a želim je. Daće Bog da uskoro još jedan mali Damjanović upozna ovaj svet. Bio bih divan otac. Potpisujem.

Vas četvoro uskoro ćete raditi komad za decu, posle odlične saradnje koju ste imali dok ste pripremali predstavu „Upravnikovanje”?
Miki:
Svaki glumac oseti neku vrstu praznine posle premijere, a mi ćemo to preduprediti radom na dečjoj predstavi „Čarobna igra”, pa ćemo se radovati i ujutru i uveče igrajući naše predstave svuda po Srbiji.
Jovana: Raduje me što ćemo ponovo zajedno raditi i što će to biti predstava za decu. Ona su najstrastvenija, a istovrmeno najozbiljnija i najstroža publika, jer ne trpe laž i treba im dati najbolje. Svi smo se složili da je potrebno da napravimo komad koji će biti i edukativnog karaktera.


Kristina: Shvatili smo da se lepo slažemo i da odlično sarađujemo, pa je to bio odličan razlog da ponovo nešto uradimo zajedno. Ovog puta reč je o dečjoj predstavi, a za ponovni projekat - za odrasle, sigurno će nastupiti neke promene u ekipi, ali sam sigurna da će Marijana Mičić biti deo tima. Ona je moja zvezda, jer je najodgovornija.
Marijana: Toliko smo se lepo družili na pripremama „Upravnikovanja” da sam ja posle premijere svima rekla da ne znam kako ću bez tih naših druženja i predložila sam da se bar jednom nedeljno sastajemo, jer smo zaista sjajan tim. Ubrzo je nastala ideja da radimo zajedno novu predstavu i jedva čekam da počnemo sa probama.
Jovana: Pre svega bilo je zabavno to što smo radili komediju, jer kada se spremaju takve predstave, onda je i atmosfera drugačija i veselija nego kada se radi drama. U našem, ali i u bilo kom drugom poslu retko imate priliku da sarađujete sa najbližim prijateljima, pa je za nas i to bilo posebno i divno iskustvo.

Miki, kako se vi snalazite u društvu tri žene?
Miki:
Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa ove tri divne žene i odlične glumice. Za mene je uvek izazov da radim sa kolegama sa kojima nisam to ranije činio, pa je radost tim pre bila veća.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin