Aleksandra Gudelj: Kada ste sebi lepi, onda ste srećni i prijate okruženju

Aleksandra Gudelj: Kada ste sebi lepi, onda ste srećni i prijate okruženju

Autor: | 17/05/2015

0


U skladu sa svojim hedonističkim pristupom životu, voditeljka igre na sreću „Loto“ Aleksandra Gudelj smatra da je za svaku ženu bitno da se potrudi oko svog izgleda, jer samo one koje su zadovoljne sobom mogu da zrače pozitivnom energijom i da prijaju okolini. Zato tridesetogodišnja brineta uvek sa velikom radošću ide u šoping, na masaže ili kozmetičke tretmane, a njen suprug Veljko joj sa svakog poslovnog putovanja donosi najlepše poklone i nepogrešivo zna šta će joj se najviše dopasti. Ponosna majka četvoroipogodišnjeg Milijana i petnaestomesečnog Damjana korigovala je svoj stil odevanja od kada je dobila sinove, pa sada retko nosi obuću sa visokim potpeticama, ali i dalje uglavnom bira ženstvene odevne kombinacije.
Atraktivna brineta, jedno od zaštitnih lica „Prve“ televizije, osim u modi uživa i u svim drugim čarima koje život pruža. Svakodnevno okuplja svoju porodicu za punom trpezom koju sama priprema, dan uvek počinje ispijanjem jutarnje kafe sa suprugom, a u večernjim satima uz čašicu vina sumiraju protekli dan.

Koliko posvećujete pažnju svom izgledu i uživate li u modi?
- Posvećujem pažnju svom izgledu i uživam u tome. Po prirodi sam hedonista i uvek u šoping idem s radošću. Nikada ne idem sama, volim da sam u društvu i ne kupujem stvari „na prvu loptu“. Modu ne pratim po svaku cenu, već nosim ono što mi lepo stoji.

Volite li da idete u šoping sa suprugom?

- On nije ljubitelj šopinga, ali ponekad idemo zajedno. Više volim da obnavljam garderobu u inostranstvu nego kod nas, jer su cene pristupačnije, a pošto uvek putujemo zajedno, on je primoran da mi pravu društvo. Spadam u osobe koje ne vole same da donose odluke, jer koliko god se gledam u ogledalu, ipak više volim da je neko moj pored mene ko će mi iskreno reći da li mi nešto lepo stoji. Svejedno da li je to muž, mama ili drugarice. Jer, prodavačice nisu uvek iskrene.

Jeste li tokom tinejdžerskih dana lutali u potrazi za stilom odevanja?
- Dok sam išla u srednju školu bila sam pankerka. Slušala sam tu muziku, i u skladu sa tim nosila martinke, starke, košulje, vetrovke, farmerke i druge slične stvari. I sada se ponekada obučem tako da moj stajling sadrži dozu panka ili roka. Međutim, u duši sam pravi romantik, tako da se kod mene sve svodi na haljine, suknje i bluzice. Uvek sam ženstveno obučena.

Da li se oblačite slično kao vaša mama?
- Da, potpuno sam njena kopija. Ona je prava dama i žena sa stilom, a nikada nije napravila grešku u odevanju. Uglavnom nosi haljine, suknje i kostime, a to i ja najviše nosim.

Koliko je za ženu bitno da bude zadovoljna svojim izgledom?
- Smatram da je veoma bitno, jer kada ste sebi lepi, onda ste zadovoljni i srećni, a samim tim i pozitivno zračite i prijate okruženju. Mislim da je potrebno da se malo potrudimo, pošto sve to ne oduzima previše vremena.

Kupujete li nekada stvari za supruga?
- Volim da ga obradujem poklonom. On uglavnom sam ide u šoping i veoma je efikasan, jer zna šta mu treba, pa to i kupi. Nikada me ne opterećuje da idem sa njim, kao što ja činim.

Da li i on kupuje vama?

- Da, naročito kada ode na poslovno putovanje i uvek nepogrešivo izabere ono što mi se dopada. Dobijem stalno po nekoliko stvari, uz cipele uvek mi kupi i tašnu, a onda i kaiš i svašta se tu još nešto nađe. Za sebe kupi jednu ili dve stvari, dok ja uvek dobijem mnogo više.

Jeste li promenili stil odevanja od kada ste postali majka?
- Ne mnogo, ali se promenio utoliko što sam pre češće nosila obuću sa visokom potpeticom, dok sam danas uglavnom u ravnim cipelama. Ponekad se desi da mi bliski ljudi kroz šalu zamere zbog toga, kažu da su navikli da me gledaju u drugačijim izdanjima, ali meni ne smeta. Ponekad nosim štikle i kada sam sa decom, a to je uglavnom u prilikama kada je i Veljko sa nama, pa može da potrči za njima ukoliko je to potrebno.

Snalazi li se dobro Veljko u poslovima oko dece?
- Odlično se snalazi, od prvog dana sve radi: od menjanja pelena i presvlačenja do uspavljivanja. Ta podrška mi mnogo znači, posebno danas kada su muškarci krenuli stranputicom i potpuno izgubili kompas i osećaj za porodicu. Veljko je jedinstven, iako, sigurno, ima još brižnih supruga. Veoma je posvećen porodici, meni kao ženi i njima kao sinovima.

Da li je on autoritet vašim mališanima?

- Stroži je od mene. Ja sam popustljiva, valjda zato što ih previše volim, ali se zna red i oni su lepo vaspitani dečaci.

Odlazite li često na porodična putovanja?
- Volimo da putujemo, kao većina ljudi. Naš Milijan je pravi mali svetski putnik, od četvrtog meseca putuje sa nama. Bilo je putovanja kada smo poželeli da budemo sami, ali od kada se rodio Damjan, putovanja su se proredila. Za ovih petnaest meseci, koliko on ima, samo jednom smo bili na moru. Ja sam se rano vratila na posao, a i okolnosti su bile takve da nigde nismo išli. Uželeli smo se zajedničkih avantura i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku za neki produženi vikend na Zlatiboru ili nekom sličnom mestu, dok će prvo veće putovanje biti odlazak na more.

Završili ste ekonomski fakultet, da li vam je nekada žao što se ne bavite poslom za koji ste se školovali?

- Nije mi žao zbog toga. Da radim u toj branši verovatno bih morala da budem zatvorena u četiri zida u nekoj kancelariji, a ja sam dinamična osoba kojoj to ne bi prijalo. Iako sam tokom studija maštala da ću jednog dana možda biti i direktor banke, snovi su se u međuvremenu promenili. Vrlo sam zadovoljna svojim poslom koji je savršen za ženu, a pogotovu za majku. Ciljevi i ambicije postoje, ali su sada vezani za rad u medijima. Nigde ne žurim, deca su mi još mala, a ja sam relativno mlada i smatram da je veća karijera tek preda mnom.

Jeste li ekonomični kada je reč o kućnom budžetu?
- Jesam, ali to je stvar navike i vaspitanja. To su na mene preneli mama, baka i deka koji su mi uvek govorili da u životu treba nešto da se uštedi i sačuva. Tako da, iako sam kupoholičar, uvek uspem da ostavim neki dinar sa strane i imam svoju štednu knjižicu. Jednostavno, volim sigurnost.

Voli li i vaš suprug da štedi?
- Veljko je isti kao ja. Voli da troši i da zadovolji svoje potrebe, kao i svi ljudi, shodno mogućnostima, ali nema ništa protiv što ja ostavim nešto i sa strane. Jer nikada se ne zna kakvo će vreme doći. Tako da Veljko odobrava to što znam da štedim.

Po prirodi ste hedonista, u čemu najviše uživate?
- Uživam u svemu, prevashodno u životu. Zahvalna sam Bogu i na najmanjim sitnicama, živim jednostavno i trudim se da ništa ne komplikujem. Kod nas u kući nema nervoze, vike i dreke, suprug i ja dan počinjemo ispijanjem kafe, pa i ako su se deca probudila, damo sebi oduška bar pet minuta. Volim da sebi priuštim neku dobru masažu ili odlazak na kozmetički tretman, jer volim da se posvetim sebi i to me usrećuje. Kada deca odu na spavanje, Veljko i ja takođe znamo da sebi napravimo dobru atmosferu tako što skuvamo vino i razgovaramo. Mislim da svako od nas može da bude pozitivan i da uživa u svom životu. Samo je potrebno da na taj način posmatramo život i da ne komplikujemo stvari.

Postoje li ipak situacije koje mogu da vas „izbace iz koloseka“?
- Naravno da postoje, kao kod svakog. Ali, to kod mene traje kratko. Ponekad znam i da planem, a sada sam već došla u fazu da odgovorim ljudima na bezobrazluk. Pošto sam Rak u horoskopu, po prirodi sam mirna i nisam svađalica, ali već imam trideset godina, a s godinama sam naučila da kažem šta mi smeta.


Uživate li u hrani i kuvate li za ukućane?
- Obožavam hranu, koliko jedem trebalo bi da budem deblja, ali nisam zahvaljujući dobroj genetici. Veliki sam gurman i volim da kuvam za ukućane i da se svi zajedno okupimo oko pune trpeze. Svakodnevno spremam obroke, a naročito volim da se potrudim kada nam dolaze gosti i da pripremim različite specijalitete. To su male stvari koje čine život.

Održavate li vitku liniju redovnim treninzima?
- Ne baš, moj trening se sada svodi na guranje dečjih kolica. Kada krenem sa Damjanom u šetnju, pa još ako smo na uzbrdici, to je najbolji trening. Želela sam da počnem redovno da vežbam, ali sam posle nekoliko nedelja odustala. Imam preče obaveze i to bih mogla sebi da priuštim samo ako bi nekome prepustila čuvanje dece, što ja ne želim.

Volite li da primate komplimente na račun izgleda?
- Naravno, to svakome znači, naročito ženama. Mada, uvek se zbunim i pocrvenim, ali moram da priznam da mi prijaju.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin

Pročitajte još