Kraj dugogodišnje saradnje kuće “Louis Vuitton” i japanskog umetnika

Kraj dugogodišnje saradnje kuće “Louis Vuitton” i japanskog umetnika

Autor: | 18/07/2015

0
“Louis Vuitton”, proleće/leto 2003.

Mark Džejkobs oduvek je gajio posebnu strast prema savremenoj umetnosti koju je često provlačio kroz svoje kolekcije. Očekivano, kada je seo na tron kuće “Louis Vuitton”, svežom estetikom i drčnom energijom udahnuo je novi život francuskom modnom gigantu koji je vapio za preobražajajem.

U potrazi za inspiracijom 2002. ponovo je zaplovio umetničkim vodama, ovoga puta kroz briljantnu ideju saradnje s jednim od najpoznatijih japanskih savremenih umetnika Takašijem Murakamijem.

Kolekcija modnih dodataka doživela je neverovatan komercijalni uspeh. Svi su želeli svoju “LV” tašnu sa šarenim monogramom, a Murakami je postao zvezda o kojoj su i “mainstream” mediji hteli da znaju više.

“Louis Vuitton”, proleće/leto 2004.

Ova unosna saradnja trajala je punih trinaest godina, a kao rezultat “Louis Vuitton” je mogao da se pohvali “it” modelima torbica, koje su njihovom računu obezbedile milione dolara.

PR služba francuske modne kuće juče je objavila prekid saradnje sa Takašijem, na veliku žalost istinskih ljubitelja brenda. Razlozi nisu navedeni, ali je više nego jasno da novi kreativni direktor Nikolas Geskijer neguje sasvim drugačiju estetiku, te da u njegovom viđenju “Louis Vuittona” nema mestu Džejkobsovom nasleđu. Tašne će biti povučene iz prodaje do kraja jula.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Louis Vuitton hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti