Andreja Pejić završava dokumentarac o promeni pola

Andreja Pejić završava dokumentarac o promeni pola

Autor: | 19/07/2015

0


Dok Kejtlin Džener najavljuje revolucionarni rijaliti "I Am Cait", Andreja Pejić privodi kraju snimanje dokumentarca "Andrej(a)". Tematika je ista – mukotrpan proces promene pola.

- Nisam mogao ni da zamislim da ću ovo uraditi pred kamerama. Međutim, Erik (reditelj dokumentarca i Andrejin blizak prijatelj) mi je rekao: "Ovakve stvari su naša realnost, trebalo bi ih zabeležiti" – izjavila je australijska manekenka srpskog porekla.

U to vreme Andrej, androgeni model koji je poput bombe pogodio modnu industriju, proslavio se 2011, kada ga je Žan-Pol Gotje angažovao za obe revije – mušku i žensku.

Za razliku od megapopularne Kejtlin, koja će nesvakidašnjim rijalitijem inkasirati milione dolara, Andreja je u nešto drugačijoj poziciji.
- Snimanje filma u nezavisnoj produkciji nije nimalo jednostavan posao. Teško je prikupiti novčana sredstva, ali se iskreno nadam da ćemo ga završiti do Sandens festivala.

Dok najavljuje dokumentarni film o promeni pola, prvih osamnaest meseci "novog života" opisuje kao izuzetno prijatne:
- Svet se definitivo menja. Godinama su me tretirali kao fetiš, sada konačno znam šta je ljubav. Možda jednog dana kažem: "Dajte mi onu Gotjeovu venčanicu!".

“Možda jednog dana kažem: Dajte mi onu Gotjeovu venčanicu!”

Komentari (0)

Loading
Nikola Golubović Guliver / Splash News; Guliver / Getty Images
Tagovi: Andreja Pejić