Dolče i Gabana – izvinjenje zbog izjave protiv veštačke oplodnje

Dolče i Gabana – izvinjenje zbog izjave protiv veštačke oplodnje

Autor: | 17/08/2015

0


Najpoznatiji modni duet, koji čine Domeniko Dolče i Stefano Gabana, uputio je izvinjenje zbog nedavne izjave u kojoj su se izjasnili protiv veštačke oplodnje.

- Nastali smo od majke i oca. Ili bi bar tako trebalo da bude – rekao je Domeniko tada, izazvavši buru negativnih reakcija. Gej populaciju je to posebno pogodilo.

Elton Džon i mnoge druge poznate ličnosti, do tada verni klijenti i prijatelji slavnog italijanskog brenda, pozvali su na bojkot njihovih proizvoda. Međutim, u intervjuu za “Vog” Domeniko je konačno rešio da se izvini zbog svojih komentara:

- Stefano i ja smo dugo razgovarali o ovoj situaciji i shvatio sam da je to bila vrlo neodmerena izjava. Izvinjavam se. Ipak je reč o deci.

Gabana, koji je manje religiozan od Dolčea, govorio je i o svojoj nameri da usvoji dete u rodnoj Italiji. Ali, u toj strogo katoličkoj zemlji nisu dozvoljeni brakovi među pripadnicima istog pola, niti je moguće usvajanje dece ako postoji samo jedan roditelj.

Poslednjih sezona dvojac “D&G” pronalazi mnogo inspiracije u tradicionalnom konceptu porodice. Neke od svojih najsupešnijih kolekcija Dolče i Gabana su posvetili majkama.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty, Getty/Splash