Serbia Fashion Week: Svečano dodeljene modne nagrade

Serbia Fashion Week: Svečano dodeljene modne nagrade

Autor: | 17/11/2015

0

Nakon najboljeg izdanja Serbia fashion Weeka do sada, sinoć su svečano dodeljene nagrade "Serbia Fashion Awards" u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi. Glamurozno veče proteklo je u dobrom raspoloženju prisutnih gostiju, dizajnera, manekena, novinara, ali i uz uzbuđenje koje se osećalo u vazduhu, dok se iščekivalo proglašenje pobednika.

Domaćini večeri za voditeljskim pultom bili su voditeljka Maja Manojlović i voditelj i dizajner Boško Jakovljević. Priznanja su dodeljivana od strane modnih stručnjaka poput Donalda Potarda, svetskog modnog gurua i dugogodišnjeg direktora kuće "Jean Paul Gaultier", Svetlane Horvat, predsednice Nacionalne komore za modu Srbije i "Serbia Fashion Weeka" i Marselusa L. Džonsa, vlasnika "The Fashion Insider TV". Muzički deo programa pripao je pevaču Nikoli Burovcu, a pevačica Tanja Banjanin došla je kao podrška dizajneru Mladenu Milivojeviću Baronu.

Nagrade su dodeljene u 11 različitih kategorija. Specijalnu nagradu za najveća dostignuća na polju mode, dobila je počasna gošća "Serbia Fashion Weeka" Marie-Ange Horlaville, legenda francuskog modnog novinarstva i autorka najgledanije modne emisije na državnoj televiziji Francuske kojoj je nagradu uručila Svetlana Horvat. Za najbolju nacionalnu mušku kolekciju izabrana je kolekcija dizajnera Bate Spasojevića, a nagradu za najbolju žensku kolekciju podelili su dizajneri Mladen Milivojević Baron i Marija Šabić, dok je nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila Sandrin Filip iz Francuske.

Dizajnerka u usponu, Ivana Mišić dobila je čak dve nagrade, i to za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja "Fashion Talent Design Competition" i mladog dizajnera koji najviše obećava. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu je dobila Patriša Blajnd. U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Jelena Kostić i Nikola Jovanović. Restoran "Piknik" i hotel "Dash" podelili su "Spirit award" kao najbolji saradnici Srpske nedelje mode.

"Serbia Fashion Week" već priprema svoje naredno izdanje, a dok traju pripreme, brojni srpski dizajneri obići će ceo svet prikazujući svoje kolekcije u Bakuu, Njujorku, Kijevu i drugim gradovima Evrope i sveta.

Bata Spasojević sa nagradom i Boško Jakovljević
Nikola Jovanović, najbolji maneken
Jelena Kostić, najbolja manekenka
Marie-Ange Horlaville i Svetlana Horvat
Maja Manojlović
Boško Jakovljević

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin

Pročitajte još