Sanja Marinković: Nemam recept za srećan brak

Sanja Marinković: Nemam recept za srećan brak

Autor: | 30/04/2014

0

Autorka i voditeljka emisije „Magazin IN“ i domaćica šou-programa „Bračni sudija“, Sanja Marinković, u svakoj emisiji pred publiku izlazi u novim odevnim kombinacijama, kojima ističe svoju zgodnu figuru. Zahvaljujući prepoznatljivom stilu koji je gradila godinama stekla je titulu jedne od najstilizovanijih dama na našoj javnoj sceni, iako tvrdi da joj je izgled poslednja stvar o kojo brine kada priprema i realizuje emisije. U svom timu okupila je profesionalce koji brinu da poznata brineta zablista prilikom svakog javnog pojavljivanja, a Sanja ističe da ju je saradnja sa mladim stilistom Stefanom Orlićem navela da se poigra svojim stilom, zbog čega je zadovoljnija nego ikada. U intervjuu za „Hello!“ uspešna voditeljka otkriva tajnu svog izgleda, skladnih porodičnih odnosa, ali i začina za srećan brak.

Kako biste opisali svoj stil odevanja?

- Od onih sam žena kod kojih se stil odevanja menjao s godinama, od studentskog, preko poslovnog, pa perioda tokom i posle trudnoće, do sadašnjeg izbora garderobe, koji je drugačiji. Nemam određeni stil, on se formira u trenutku, u zavisnosti od perioda života, kao i od dnevnih obaveza.

Koji su vam omiljeni modni komadi u garderoberu?
- Džins i kožna jakna, kao i ravne čizme i baletanka. To su klasični, ali i praktični komadi u kojima mogu na posao, a potom i po dete do školice, pa na trening. Jednostavnost mi je imperativ.

Koliko puta dnevno promenite odevnu kombinaciju?
- Do večeri sam u onome što ujutru obučem. Imala sam priliku da u teretani viđam žene sa velikim, putnim torbama, koje na trening dođu u jednoj kombinaciji, a odlaze u potpuno drugačijem izdanju. Neke od njih u automobilu imaju i po nekoliko pari cipela, koje menjaju u hodu, u zavisnosti od toga gde idu. Ja se tim ženama divim, ali za tako nešto ni imam volju ni vreme. Dok one isprobavaju modne kombinacije ja se istuširam, obučem, pripremim pola emisije, obavim nekoliko važnih telefonskih razgovora i nastavljam dalje, a one odlaze u grad na piće. Verujem da je njima to važna stavka u životu, ali za mene doterivanje nikada nije bilo prioritet.

Koje mesto moda zauzima na vašoj listi prioriteta?

- Zahvaljujući svom poslu imam mogućnost da ponesem i neke unikatne odevne kombinacije, pa mi moda uopšte nije interesantna jer je deo mog posla. Uvek kažem stilistima da se ja u to uopšte ne razumem. Meni je samo važno da ne izgledam starija nego što jesam i da u onome što nosim delujem lepo, da mi istaknu figuru i ženstvenost.

Jeste li samokritični?
- Izgled mi je na poslednjem mestu. Važnije mi je kako izgledaju moji gosti i da oni budu zadovoljni. Zbog toga moja montažerka i ja često pokrivamo kadrove u kojima gost ne izgleda lepo. Ako naprave grimasu ili se mnogo vide bore ili celulit, mi to lepo upakujemo. Naravno, pobrinem se i za sebe, ali do sada nisam imala nekih velikih prohteva.

Koliko traju vaše pripreme za emisiju kada je reč o izgledu?
- U karijeri sam sretala brojne koleginice koje su na to pitanje odgovarale da po nekoliko sati biraju haljine, sređuju frizuru i doteruju šminku. Ja se obučem za pet minuta, šminkanje sada traje nešto duže, što verovatno ide s godinama, a u isto vreme mi prave i frizuru.

Nedavno su održana dva najveća modna događaja u ovoj modnoj sezoni, a vi ih godinama ne posećujete. Zbog čega?

- Ti događaji za mene nemaju značaj koji su nekada imali. Čini mi se da je to sada mnogo komercijalizovano i ne dopada mi se ono što se nudi.

Kako se informišete o modnim trendovima?
- Čitam „Vog“ i druge modne magazine i pratim novine, obožavam francuske dizajnere i francusku klasičnu modu, a Francuskinje su mi besprekorno stilizovane žene. Inače, više mi se dopada stil odevanja mlađih devojaka od onog koji neguju žene mojih godina. Volim da sam okružena mlađim ženama, jer su inovativne i imaju pozitivan stav prema životu, što me ispunjava pozitivnom energijom. Žene u našim godinama stalno imaju neki problem, nikada nisu zadovoljne i da budem iskrena - umorna sam od tih priča.

S kim najradije idete u kupovinu?

- Poslednjih godina sa mojom shahom Jelenom, ona uvek zna šta je u trendu, ali volim da idem i sa mužem, on mi je najbolji stilista.

Mnoge majke zbog dece zanemare sebe i svoj izgled. Jeste li uspeli da odolite tome?
- Smatram da žena ne bi trebalo da bude žrtva, pogotovo ne žrtva svoje porodice, naravno ukoliko je u mogućnosti. Ne volim kada naše žene pričaju da se svega odriču zbog dece, kako ne mogu ništa da postignu. Volim da kupujem za Strahinju, ali i za sebe. Umem da se organizujem i priuštim sebi tu vrstu zadovoljstva, ali mi je sin, naravno, prioritet.

Venčali ste se u crvenoj haljini. Jeste li zažalili što niste obukli belu venčanicu?
- Nikada nisam maštala da budem princeza na venčanju. Moje venčanje je bilo neformalno, provod i putovanje umesto klasične svadbe, pa je i haljina bila u tom stilu.

Najavljivali ste žurku posle venčanja, ali je nikada niste organizovali.

- Vreme je prolazilo, a zbog obaveza nismo uspeli to da realizujemo. Međutim, ispunila sam sebi želju da za četrdeseti rođendan napravim veliku žurku, kojoj je prisustvovala i ekipa vašeg magazina.

Šta vam je suprug poklonio?
- Od supruga i sina dobila sam uskršnje putovanje u Veneciju.

Jeste li se odlučili za destinaciju za letovanje?
- Strahinja u septembru polazi u prvi razred, a kažu da bi letovanje pred polazak u školu deci trebalo da ostane u lepom sećanju, pa se trudimo da organizujemo putovanje po njegovoj volji. Putujemo na Siciliju, gde ćemo obilaziti akvaparkove, park „Sinosaurus“ i divne plaže, a potom idemo na krstarenje koje Strahinja obožava zbog brojnih sadržaja koje nude na brodu. Potom odlazimo u London. To je moj omiljeni grad, ali će zbog brojnih atrakcija biti zanimljiv i za mog muža i Strahinju, koji će imati priliku da usavršava engleski jezik, koji intenzivno uči.

Sećate li se suprugove odevne kombinacije kada ste se upoznali?
- Sećam se odlično, jer se pojavio u letnjim farmerkama i košulji izuzetno jarke boje, a ja sam među najbližima poznata po tome da mrzim crvenu, ciklama i narandžastu boju na muškaricma, što mi je privuklo pažnju. Prvo sam pomislila: „Bože, kakav je to muškarac koji nosi ciklama košulju?! Taj utisak trajao je čitavih sedam sekundi. Već u osmoj uvidela sam njegov karakter, narav i beskrajnu duhovitost i šarm, koji su me osvojili i ubrzo su sve te boje iz njegovog ormana nestale.

Ko je u vašem domu bračni sudija?
- Sve troje smo sličnog karaktera, ali možda je tatina ipak poslednja, jer je najglasniji. Ja sam najpopustljivija, u šta niko nije verovao. Mislili su da ću biti najstroža majka, ali sam samu sebe iznenadila koliko sam popustljiva.

Strahinja je već veliki dečak. Planirate li proširenje porodice?
- Strahinja bi na to rekao „naravno“, jer mu je to svakodnevno pitanje.

Šta kažu mama i tata?
- I mama kaže naravno, ali ima još vremena. Moj rođeni brat Bojan ima dva sina, Aleksandrov rođeni brat ima sina i među njima je razlika po godinu dana do šest meseci, tako da ih je trenutno četvorica i Strahinja ima društvo. Naravno, drugačije je sa rođenim bratom ili sestrom, što on jako želi, ali mislim da ćemo još malo sačekati.

Strahinju ste upisali u internacionalnu školu iako je išao u rusku školicu.
- Strahinja govori ruski kao srpski, ali smo se ipak odlučili za anglosaksonsko obrazovajne jer mislimo da to više leži njegovom karakteru.

Iako ste javna ličnost, nikada ga niste javno eksponirali.
- Lično nemam ništa protiv, ali njegov otac se tome protivi. Kada bolje razmislim, detetu stvarno i nije mesto u novinama, osim kada za to postoji neki pravi razlog. Međutim, ako on izrazi želju za tim, neću imati ništa protiv. Do sada smo Uhrin i ja donosili odluke umesto njega, ali on polako raste i možda se sam izjasni da to želi.

Veoma ste vezani za rođenog brata Bojana, koji živi na relaciji Beograd-London.
- Smatram da ne postoji bolji prijatelj i podrška od najrođenjih. Moj brat upućen je u sve moje nedoumice i razmišljanja, kad god imam neki problem ili se desi nešto lepo, poslednjih godina češće okrenem njega nego mamu. To verovatno ima veze sa sazrevanjem i što s godinama mamu i tatu čuvaš od nekih problema.

Koliko je njegovo mišljenje o Aleksandru bilo presudno za vašu vezu?
- On je tada živeo u Londonu i nije se mnogo pitao, ali je zanimljivo da smo nas dvoje u isto vreme upoznali osobe sa kojima smo stupili u brak i zasnovali porodicu. Bojan se verio na dan kada sam se ja porodila, a Jelena je tada bila u šestom mesecu trudnoće, tako da se svako bavio svojim ljubavnim životom.

Da li vam je davao ljubavne savete?
- Sve moje raskide, emotivne brodolome i nedoumice uglavnom sam prolazila sa njim. Pre Aleksandra bila sam u jednoj dugoj vezi i u pelomnom trenutku Bojan je odigrao ključnu ulogu i bio tada uz mene. Iako je od mene mlađi godinu dana, mnogo je realniji, drugačije posmatra život. Zreliji je, ima više životnog iskustva i brzo mi iz glave izbaci sve moje nesugurnost i osvesti me.

Iako ste javno priznali da ste loša kuvarica, poslednjih godina ste se ozbiljno posvetili savladavanju kulinarskih veština.
- Mnogo puta sam se našla u situaciji da mi Strhinja nešto traži, a ja ne znam kako se to pravi, shvativši da moram da radim na tome. Poslednjih godina sve sam bolja, ali još nisam savladala tradicionalna srpska jela, pa su ti recepti rezervisani za bake.

Planirate li da dosadašnja kulinarska iskustva pretočite u knjigu?
- Napraviću kuvar u kome ću objasniti kako da sva ta jela koja žene vole da kuvaju budu pripremljena tako da su zdrava. Sve se svodi na trikove zamene namirnica i dodavanje novih začina uz pomoć kojih se hrana lakše vari.

Imate li i recept za srećan brak?
- Nemam, moja mama kaže: „Ili se nađeš sa nekim ili se ne nađeš“. Mislim da je to tačno. Muž i ja smo zajedno već osam godina, a još imam osećaj da se zabavljamo. Uglavnom idemo na večere sami ili sa prijateljima. Nismo od onih parova od kojih svako sa svojim društvom ide u klub ili kafanu do zore, što je sve češće u brakovima, što ja uopšte ne razumem. Oboje mnogo radimo, tako da je veče naše vreme. Sve je isto kao na početku, samo što sada imamo Strahinju.


Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilista: Stefan Orlić
Frizura: Čedo Gajić, frizerski salon „Studio Gajić“, Jove Ilića 197, Beograd, tel: 11 / 391 - 12 - 98
Mesto snimanja: Vila „Jelena“, Generala Šturma 1A, Beograd. Tel: 011 / 306 - 65 - 21 www.vila-jelena.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin