36. “Perwoll Fashion Week”: Modne vinjete kao poligon kreativnog izraza

36. “Perwoll Fashion Week”: Modne vinjete kao poligon kreativnog izraza

Autor: | 30/10/2014

0

Izuzetno posćeno veče u Galeriiji "Štab" obeležili su pre svega kvalitetni modeli, ali i upečatljivi detalji poput maski koje su nosili modeli Marka Ivkovića, energija pokreta manekena koji su nosili modele Sonje Marunić, interakcija između pokreta manekenki, video proekcije i zvuka na postavci Ane Vasiljević i gracioznosti balerina koje su bile uz unikatne modele Ane Cvejić.

Modne vinjete su i ovog puta bile poligon kreativnog izraza kako neafirmisanih imena, tako i onih dobro poznatih široj modnoj javnosti.

Ana Vasiljević predstavila je kolekciju inspirisanu delima Paula Klea - "UNity". Pored samih modela, koncept "UNity" odnosi se i na interaktivnu instalaciju koja se definiše pokretom koji izaziva pojedine animacije koje će na simboličan način predstaviti neke od suštinskih društvenih tema.

Ana Cvejić prikazala je konceptualnu kolekciju unikatno printanih baletanki - "Ego Ballerina". Motivi na koži ispituju značaj ličnih sećanja i uspomena i načine na koji oni bivaju transformisani susrećući se sa "selfie" društvenim fenomenom.


Sonja Marunić rekonstruiše mogućnosti spajanja nespojivog - istoka i zapada, odakle i nastaje autorkina proekcija žene iz budućnosti. Istovremeno ona je gejša i futuristička ratnica Nikita Denmark.

Marko Ivković predstavio se kolekcijom inspirisanom konceptom sujevjerja i efektom verovanja koje utiče na ljudski um - "Broken Gloss".

Sutra vas na našem portalu ponovo čekaju izveštaji sa revija!
“Perwoll je brend koji voli modu i prati trendove”.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još