Deca poznatih na snimanju modnog editorijala

Deca poznatih na snimanju modnog editorijala

Autor: | 22/04/2013

0


Mnogi kažu da su deca "slika i prilika" svojih roditelja i porodičnog okruženja u kome odrastaju, a dešava se da ta mala bića ponekad i prevaziđu svoje majke i očeve, pa talentom, lepim ponašanjem i manirima prijatno iznenade javnost. Takvi slučajevi nisu retki ni na našoj javnoj sceni. Voditeljka televizije „Pink“ Snežana Dakić-Mikić, modna kreatorka Suzana Perić i art direktorka agencije „Selekt“ Dragana Grnčarski imaju puno pravo da budu ponosni na svoju decu, koja su se lepo snašla na fotografisanju za magazin „Hello!“.
Iako su mališani navikli da zbog javnog posla, kojim se njihovi roditelji bave, budu u prvom planu, sedmogodišnja Laura, kćerka autorke i voditelje emisije „U trendu“, osmogodišnja Tifani, kćerka kreatorke Suzane Perić, i devetogodišnji Viktor, sin tridesetsedmogodišnje art direktorke modne agencije „Selekt“, pokazali su izuzetan dar za poziranje. Spontani u ophođenju i otvoreni u komunikaciji mališani su vešto obavili modni "zadatak".
Četrdesettrogodišnja Snežana Dakić-Mikić kaže da je njena kćerka Laura, koja uskoro puni sedam godina, izuzetno uživala na slikanju za magazin „Hello!“.
- Imam utisak da je moja kćerka Laura od rođenja znala da se ponaša pred kamerama, još kao beba se slikala i gledala pravo u fotoaparat. Na fotografisanju za magazin „Hello!“ je uživala, mada ponekad ume da bude veoma zahtevna jer ne želi da se slika onako kako se to od nje traži, nego kako ona hoće. Na slikanju za jedan magazin nikako nije želela da se slika anfas, već iz profila, i fotograf joj je udovoljio. Ona ume da pozira, pa i mene ponekad začudi stavom i izrazom tela i lica. Pretpostavljam da je sve te poze zapamtila, gledajući televiziju i listajući časopise. Pored toga, njena ljubav prema modi nije neobična jer moj suprug i ja pratimo modu i često se po nekoliko puta dnevno presvlačimo i sređujemo - kaže voditeljka.
Četrdesetogodišnja kreatorka Suzana Perić ističe da njena mezimica takođe voli da pozira i da se presvlači:
- Na snimanju za magazin „Hello!“ bilo je predivno. Moja kćerka Tifani je pronašla nove prijatelje. Svojom originalnošću Viktor ju je potpuno fascinirao, a Laura ju je toliko inspirisala da joj je odmah nacrtala haljinu koju želi da joj pokloni. Tifani modu shvata kao život, ali mislim da se u njoj nije sto posto pronašla. Njena trenutna preokupacija je špijunaža. Već zna da bi jednog dana volela da bude svetski ženski špijun, pa kaže da zbog toga aktivno uči tri svetska jezika, borilačke veštine i umetničko plivanje.
Tridesetsedmogodišnja Dragana Grnčarski veoma je zadovoljna kako je prošlo prvo fotografisanje njenog sina Viktora za neki časopis:
- Viktor je do sada radio isključivo modne revije. Sada se prvi put slikao za modni editorijal jednog magazina i mislim da se odlično snašao. Inače, uživa u fotografisanju. Njegov otac Nebojša i ja smo godinama u modnom svetu, tako da je on odrastao sa tom našom životnom pričom. Moda i ceo svet oko nje postao je njegova svakodnevica, prvu reklamu uradio je sa šesnaest meseci za dečje pelene, a revije je počeo da radi sa tri ili četiri godine. Nikada ga nismo forsirali, ali je bilo klijenata koji su primetili njegov karakterističan izgled i dugu plavu kosu, pa su nam sugerisali da bi bio dobar dečji model. Kada se ispostavilo da i on uživa u tome, zadovoljstvo je bilo obostrano.
Suzana Perić ističe da njena kćerka voli da joj ona izabere garderobu koju će da obuče za neku priliku.
- Tifani zna da mi kaže: "Nisam ti ja baš za modu, molim te, spremi mi šta ću da obučem“. Mada, mislim da je ona i te kako kreativna, ume veoma lepo da crta.
Sin Dragane Grnčarski više je zainteresovan za biranje video-igrica nego za odevne kombinacije, mada ume da uputi kritike svojoj majci ukoliko mu se ne dopadne ono što je obukla.
Snežana Dakić zadovoljno ističe da je njena kćerka od nje nasledila dar za modu i da često ne može da joj odoli, pa joj dozvoli da se igra sa njenim stvarima.
- Ne želim da budem pogrešno shvaćena, ali mislim da je Laura od mene nasledila dobar ukus za modu. Što se tiče biranja garderobe za izlazak, sigurnije je da joj ja odaberem šta će da obuče jer onda to znatno kraće traje. Najčešće se dešava da joj ja osmislim stajling, a ona unese izmene kao što su cipele ili druge majice - kroz osmeh priča Snežana.
Uspešna dizajnerka Suzana kćerki ne kupuje skupocene brendirane stvari, najčešće joj šije garderobu.
- Garderoba za Tifani uglavnom se šije, ona voli da osmisli svoju kreaciju, a ja je sa svojim timom sprovedem u delo. Nas dve uživamo da nosimo iste stvari, samo u različitim veličinama. Inače, veoma voli da bude uključena u proces pravljenja modne revije. Prošle godine je u bekstejdžu proplakala želeći da se na kraju sa mnom prošeta modnom pistom. Ona smatra da na kraju revije ne postoji samo Suzana Perić, već „mi“ kao tim. Čini mi se da je Tifani već prevazišla mene i čini mi se da će imati bolji stil odevanja. Odlično zna šta hoće i nedavno mi je rekla: „Ne možeš ti tako sa mnom, ja sam Tifani, a ne Suzana Perić“.
Sin Dragane Grčarski ne voli specijalno da posećuje modne revije, ali majkine performanse ne propušta.
- Nisam od onih koji vole svoju decu da vode na modne revije. Modu smatram svojim poslom, pa kao i svaka druga zaposlena žena smatram da deci nije mesto na maminom i tatinom radnom mestu. Moje revije Viktor voli da gleda. Osim mode privlači ga košarka i prilično je savesno prišao celoj priči. Inače, Viktor je karakterno umnogome nasledio osobine svoga oca Nebojše. Mnogo je otvoreniji i komunikativniji od mene. Poput Nebojše temeljan je u stvarima koje ga zanimaju. U jednom periodu ga je interesovalo poludrago kamenje, pa je pokupovao sve časopise koje pišu na tu temu. Viktor je ranije modu shvatao kao hobi, ali nas je sve nedavno iznenadio kada je rekao da bi želeo da nasledi svog oca, koji je vlasnik modne agencije „Selekt“. On tek ima devet godina, pa ćemo videti gde će ga život odvesti.
Kćerka Snežane Dakić više puta je učestvovala kao manekenka na modnim manifestacijama i veoma se dobro snašla na pisti pod svetlošću reflektora.
- Laura je nekoliko puta učestvovala na modnim revijama dečje garderobe i veoma joj se dopalo. Prvi put je pistom prošetala kada je imala tri godine i veoma me iznenadila koliko se dobro snašla. Bila je veoma samostalna. Posle toga se kao mala manekenka pojavila na „Fashion selectionu“, gde je takođe pokazala visok nivo nezavisnosti. Pistom je odvažno hodala i nijednog trenutka se nije zbunila.


Tekst: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti