Nina Radulović Lečić: Tugu ne lečim šopingom

Nina Radulović Lečić: Tugu ne lečim šopingom

Autor: | 04/08/2013

0


Voditeljka emisije „Trenutak istine“ na televiziji "Pink" Nina Radulović-Lečić po završetku još jedne televizijske sezone priprema se da sa suprugom, glumcem Branislavom Lečićem, i njihovim dvogodišnjim sinom Lavom provede leto uglavnom na putovanjima. Ova lepa dama ima u planu da se dobro odmori do septembra jer je tada osim obaveza na poslu čeka i završetak master studija. Naime, po završetku Fakulteta političkih nauka odlučila je da svoje znanje nadogradi u oblasti državne uprave. U svemu što radi ima bezrezervnu suprugovu podršku, sa kojim voli da uživa i u malim svakodnevnim radostima, kao što je šoping koji obožava. Ljubav prema modi nasledila je od majke.

Volite li modu i imate li običaj da se informišete o trendovima?
- Obožavam modu. Čini mi se da mi nikad neće dosaditi da se "modiram". Uživam u čarima šopinga i po pola sata stojim ispred plakara ne znajući šta ću da obučem. Mislim da mi je to mama usadila. Uvek me je nagrađivala kupovinom garderobe, kad dobijem peticu u školi. Možda zato i danas volim osećaj posle položenog ispita, jer znam da sledi uživanje u krpicama. Ali, svakako, stil se gradi, moda i trend su jedno, a stil je zapravo čovek i ono kako garderobu svako od nas nosi. Kad gledam „Fashion TV“, malo toga mi se dopadne, ali kad gledam naše devojke na ulici, vidim divne mlade žene od stila, i tu se najbolje informišem. Naravno, ima i promašaja, kojima se slatko nasmejem.

Spadate li u dame koje nervozu rešavaju dobrim šopingom?

- Ne, jer nisam nervozna po prirodi. Ali kad dođu momenti u kojima sam tužna, onda mi nijedan butik, ni tržni centar ne mogu pomoći. Ali volim da upotpunim dan odlaskom u neku malu kupovinu. To znači kupiti lep par minđuša ili neku drugu sitnicu, sve uz izgovor "baš sam naletela i povoljno je". Sa suprugom volim da idem u kupovinu jer on zaista ima strpljenja i ima "oko" za modu. Kupovina mi nekako ide uz dobro raspoloženje, posle čega sledi odmor uz kafu i uživanje u gledanju novih stvarčica.

U čemu se leti najprijatnije osećate?
- U dugim pamučnim šarenim haljinama i rimljankama. Ali i šorts i majica su idealni za trčanje za Lavom. Volim da kupim i njemu i sebi “starke” u istoj boji i da tako uskladim naše odevanje. Kad idemo u šetnju, razmišljam i o tome da uskladimo tonove garderobe koju nosimo, jer mi je oduvek bilo slatko kad majka i dete imaju neki sličan detalj. Leto je idealno godišnje doba jer tada mogu da se poigravam i često menjam odevne kombinacije. Pored suknjica, haljinica, majica, volim i farmerke, aktuelni „baggy“ model koji je veoma ležeran.

Savetujete li nekada supruga šta da obuče?
- Svaki dan i za svaku priliku, tako da se on ne opterećuje tim stvarima jer zna da ima mene. Ja to doživljavam kao svakodnevicu, razmišljam šta ću obući ja i šta će obući on. Njegov bi izbou bio prilično klasičan, dok sam ja ta koja uvek doda neki neobičan detalj, što se njemu jako dopada.

Da li vam je bitno da ste u garderobi koju nosite lepi svom suprugu?

- Uglavnom mu se sviđa kako sam obučena, inače, za sve što kupim prethodno se konsultujem sa njim. Ponekad volim da ga iznenadim i obučem nešto neočekivano. Tada mi obavezno kaže: "Čekaj da se naviknem". I nikad me ne vrati sa pola puta da se presvučem, dok znam neke osobe koje to rade i jako su teške svojim partnerima zbog toga. Leka poštuje moja raspoloženja i potrebe da u datom trenutku izgledam na određen način.

Obraduje li vas nekada suprug lepim komadom garderobe i šta je najlepše što vam je kupio?
- Obično ja odaberem šta bih želela da kupim, a onda ga povedem da mi kaže da li mu se sviđa. Jednom mi je doneo iz Kanade kućne papuče koje obožavam, a voli da mi kupije i nakit.

Volite li da nosite nežne, pastelne nijanse u letnjim mesecima?
- Volim da nosim nežne tonove tokom cele godine, a ne samo leti. Ali i ti nežni tonovi trebalo bi da dobiju pomalo oštrine, bar nekim nakitom koji ja obožavam. Zato stalno kupujem nove komade i više nemam gde da ih držim.

Pripremate li se za odmor i znate li kako ćete provesti ovo leto?
- Ići ćemo porodično u Tursku, pa na Staru planinu, gde ćemo odsesti u novom hotelu koji je predivan. Imala sam priliku da ga posetim nedavno, kada sam u Knjaževcu sa Ivanom Zeljkovićem vodila jedan festival. Domaćini manifestacije su bili jako gostoprimljivi, pa su nam pokazali Staru planinu. Tada sam shvatila da mi ne znamo dovoljno koliko nam je divna ova naša Srbija. Ne znam da li sam skoro videla toliko zelenih krajolika, čistog vazduha, netaknute prirode. Zato planiram da ponovo posetim to mesto.

Kakve kupaće kostime uglavnom birate?

- Bikini, uglavnom jednobojan, ali jakog kolorita. Često se odlučim i za fluorescentne nijanse jer su dobar kontrast preplanuloj koži.

Uživa li vaš sin kada ste na moru?
- Lav obožava da se igra pored mora. Plaši se dubine, pa je stalno u plićaku sa kanticom i šeširom na glavi. Ja ga do besvesti slikam, a on nema vremena da pozira jer stalno pravi dvorac, koji posle sruši, pa ponavlja čitav postupak. Odlično spava i jede na letovanjima jer ga sunce i more izmore.

Kako najradije provodite vreme sa Lavom?
- On je sada već veliki dečak i ja ga doživljavam kao drugara sa kojim mogu o svemu da pričam. Vodim ga svuda, ali gledam da uvek tamo gde idem, ima i nekih zanimljivosti za decu. Mi, roditelji, smo ipak u njihovoj službi. Voli parkove i svoj omiljeni autić koji stalno vozi. U kući se igramo kockama, crtamo ili slušamo dečije pesmice.

Na koga više liči, na vas ili na vašeg supruga?

- Nedavno sam našla svoje slike iz tog uzrasta. Svi smo se potpuno šokirali koliko liči na mene kada sam bila mala. Kosa, usne, namršteni pogled je nešto što ima na mene, ali građom je na svog oca. Čarobne su te kombinacije, ne znam još čiju će narav pokupiti, ali za sada mi deluje kao da je savršeni miks.


Ko je stroži roditelj od vas dvoje?
- Ja mislim da mene Lav doživljava kao stariju sestru, a kad Leka pogleda u njegovom smeru, tačno zna šta je zabrljao i šta tata misli. Ja sam tada, naravno, u saglasju sa Lekom, ma koliko da mi je žao. Za Lava je zaista dovoljan samo Lekin pogled i prestaje da radi ono što ne treba, dok ja moram malo i da podviknem. To je valjda normalno, jer je prirodom data muškarcima autoritativnost, a ženama nežnost. Zato je važna vizura oba roditelja.

Imate li običaj da odete na kraći odmor samo sa suprugom?
- Sve ređe to činimo jer je Lav sve više vezan za nas. A i nedostaje nam već prvog dana samostalnog odmora, pa za nas takvo putovanje ima sve manje smisla. Nas troje smo super ekipa i baš se dobro provodimo zajedno.

Nedavno ste položili pretposlednji ispit na master studijama, kako uspevate da uskladite mnogobrojne obaveze?

- Jedva, ali ipak stižem. Uvek sam volela da učim, ma kako to zvučalo paradoksalno. To je jedna od onih retkih stvari na ovom svetu koja je samo vaša, znanje ili diplomu ne može niko da vam oduzme. Uostalom, želim da u životu imam alternativu u profesionalnom smislu. Zato moje postdiplomske studije nemaju mnogo veze sa osnovnim. Tokom leta ću prijaviti i temu za master rad, a onda me čeka pravi “pakao”. Nova sezona na televiziji, mnogo truda i rada, čitanja i pisanja za fakultet i, naravno, porodica. Moraću mnogo da se potrudim. Ali dok god imam podršku porodice, sve ima smisla.

Smatrate li da ste ambiciozna žena?
- Jesam, ali umereno. Na mojoj skali prva tri mesta zauzima porodica, pa onda dolazi karijera. To znači da bih se odrekla svega zbog porodice, bilo da je reč o užoj ili široj. Mnogo se trudim da negujem i očuvam porodične veze, a posao je promenljiva kategorija. Iako je meni sada odlično na mom poslu, mislim da bi svaki poslodavac to razumeo. Ja sam profesionalac, ali pre svega čovek.

Imate li suprugovu podršku u svim vašim odlukama?
- Da, bez toga čovek nije potpun, već je pocepan između sopstvene želje, koja je jača od svega, i želje voljenog čoveka. Ne znam kako te veze bez podrške funkcionišu. Sa Lekom se uvek konsultujem kad donosim odluke, kao i on sa mnom, ali ipak je najvažnije šta svako od nas želi. Nikad nećemo sputavati jedno drugo.

Vidite li sebe u budućnosti pred televizijskim kamerama ili možda razmišljate i o promeni profesije?
- Sebe pred kamerama vidim još nekoliko godina, a onda u nekom organu državne uprave. Ali, ne zavisi samo od moje želje, već neke stvari zavise i od sudbine, a ja u nju verujem.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Dejan Miličević
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Sanja Grbić za školu šminkanja „Vurdelja“, tel. 062 / 77 - 70 – 08
Frizura: Stanko Samardžić Đuro, tel: 065 / 979 - 12 – 34
Mesto snimanja: „Milošev konak“, Topčiderska 1, Beograd

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin